22 Април, 2018 08:59 8 777 85

САЩ към България: Нетолерантност и корупция на всички нива

  • българия-
  • корупция-
  • затвор-
  • насилие-
  • сащ-
  • държавен департамент

На този фон медийната среда продължава да се влошава

Българската съдебна система не е независима, корупцията обхваща всички нива на управлението, липсват нормални условия в затворите, а малцинствата са обект на насилие. Това са някои заключенията на Държавния департамент на САЩ в годишния му доклад за спазване на човешките права по света.

В документа са изброени случаи на полицейско насилие, довели и до отнемането на човешки живот (арестът на Аспарух и Шибил Добрушеви в Бохот, при който бащата умира от инфаркт, а синът е с счупени ребро и ръка), цитират се и констатациите на експерти към ООН за това, че физическите посегателства в полицейските арести могат да бъдат определени като мъчение. Отбелязва се и лошото състояние на затворите, отбелязва бТВ.

„Макар правителството да има механизми да разследва и наказва злоупотребите с власт и корупцията, прилагането на тези механизми е неадекватно и безнаказаността е проблем”, отбелязват от държавния департамент. Те изброяват корупционните практики, характерни за България (подкуп, конфликт на интереси, присвояване, търговия с влияние и др.), като подчертават, че те са характерни за всички нива от управлението и държавната администрация.

В същото време анализи на различни неправителствени организации посочват редица проблеми със защитата на правата на жените, децата (особено тези с увреждания) и представителите на различни религиозни и етнически малцинства. Това се съчетава с предразсъдъци в обществото срещу много от уязвимите групи.

Докладът е поредното външно наблюдение, което обръща внимание на влошаващата се медийна среда у нас: „Остават притесненията, че корпоративният и политически натиск, в съчетание с растящата и непрозрачна концентрация на медийна собственост и разпространителски мрежи и, на трето място, правителствената регулация на ресурси и подкрепа за определени медии заедно са нанесли смъртоносен удар на медийния плурализъм”.

Цитирани са и други проучвания като Индекса за медийна устойчивост, Индекса на свободата на словото в света и изследване на употребата на омразна реч у нас, извършено от „Отворено общество”, като някои от изводите им се припокриват – например, все по-радикалната реторика, използвана от издатели политици и олигарси срещу техните противници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФАКТ

    117 35 Отговор
    Какво ни критикуват говедарите-нали от почти 30 години сме под тяхно пряко управление...Значи самите те са такива.
  • 2 Тоягата

    81 8 Отговор
    Сега заедно е прав държавният департамент корупцията е на всички нива. Но виж корупция Има има в САЩ верно не и на всички нива но и там има и то доста голяма. Когато например осъдите Хилари Клинтън за имейлите тогава ще повярвам че и вашата система е независима и безпристрастна и Законът над всички. Докато това не стане А излизате с това въобще да не стане ще ва гледам през българските очила
  • 3 Бай Ганьо

    137 5 Отговор
    Всичко в доклада е вярно, само не и това, че има насилие над циганите. Нещо са се объркали - има насилие, но над нас от циганите. Може би грешка в превода.
  • 4 модел

    97 12 Отговор
    Нали това беше целта ви, братя-американци. Да имаме една съсипана и нефункционираща държава, в която всеки се бори да оцелее. Това е модела на "демокрация", която ни "внедрихте". И това е се повтаря в много страни от региона....
  • 5 безпартиен

    60 3 Отговор
    Това значи,че щом е от най-ниско до най-високо ниво тази корупция-не сме държава с народ а страна с население!Иако знаят за най-високите нива на управление защо не го кажат високо кой,кога и как!?Отговорът е,че нашите назначени за политици са им много удобни!
  • 6 Сандо

    79 5 Отговор
    Какво са такива, страхливи мишки!
    Било имало полицейско насилие, ами техните полицай...
    Като напълнят гащите и стрелят срещу невъоражени хора, сумати негри изпозастреляха. Тяхното как се води. Убиват всеки ден хора, в училища, магазини, на улицата, всякакви утепляци.
    Гледайте си вас, скапаняци!
    Че ние не цъвтиме си е така, че сме зле и има корупция и шуро-баджанащина е така.
    Но те с какво ни помогнаха, аз нищо не видях, затриха ни и армията, точно тези говедари.

    Коментиран от #10

  • 7 goni

    64 4 Отговор
    Момчета! Четете докрай! Всичко за което пише в доклада е написано от "Отворено общество! Когато тия кажат една добра дума за България ще настъпи Армагедон!:) Нема да стане!:) Ни едното ни другото!:)
  • 8 007

    55 1 Отговор
    Че ние това си го знаеме отодавна. Въпроса е, по каква причина го заявяват сега? Кого заплашват?
    А иначе само за мангите не е вярно - развяват си племенните обичаи където пожелаят. Репресираните сме ние!
  • 9 Ха-ха-ха

    25 5 Отговор
    Другари, днес е 22 април.Освен ден на Земята, той е поредната годишнина от рождението на Ленин! Кой както предпочита.Ленин, Сорос и т.н.Все досади!
  • 10 Ха така

    31 2 Отговор

    До коментар #6 от "Сандо":

    Сега, ако сме независима страна (както бръщолевят управниците ни), ще излезе говорителят на външно и ще ги посоли за тяхната "демокрация" по начин, по който ако отговорят, ще рече да си признаят, че е казана истината.
  • 11 СССРБАРЕТА

    42 3 Отговор
    Ах колко нагли и лукави са тия кравари!!! Сега понеже не изгонихме руски посланик и започнахме да не им играем изцяло по свирката и веднага започнаха критики за да покажат на управляващите че могат да надигнат народа срещу тях ако искат!!! Ако управляващите слушаха корупцията Пак щеше да си я има но щяхме да говорим че всичко е розово и че се движим по правилния европейски път, че доходите нарастват и бла-бла-бла всякакви темподобни глупости!!!

    Коментиран от #23

  • 12 Morgoth

    33 1 Отговор
    Че съдебната ни система е зле и че собственоста на медиите се концентрира спор няма. Но като гледам останалите констатации са повече плод на отчаянието на либералите, които усещат, че губят почва под краката в цяла Европа.
  • 13 jfoxfk

    37 2 Отговор
    Най мразя двойните аршини. Значи може в САЩ да има специална длъжност за УЗАКОНЕНА корупция. При това свръх високо платена. Лица наречени лобисти. Държавните поръчки излизат с поне няколкократно по-високи цени. Четох на едно място, за съжаление не помня къде, че за ремонта на една от тоалетните на Пентагона е заплатено 5 цифрено число ... Но това си е тяхна работа. Както казва Алеко "имал си бол пари платил си". НО НЕ ИСКАМ ТЕЗИ ДА НИ УЧАТ КАК Е У НАС, ПРЕДИ ДА СИ ОПРАВЯТ СВОЯТА КОШНИЧКА.
  • 14 Bingo

    34 8 Отговор
    Нито САЩ нито Русия са ни виновни за положението в което сме. За всичко сме си виновни сами, нормално е Краварите и Ушанките да защитават собствените си интереси а те винаги са срещу нашите. Кой и как е подал информацията няма значение когато всичко в доклада е вярно, с изключение на насилието над циганите. Това което ни се предлага като "Демокрация" няма нищо общо с истинската демокрация по-простия факт, че демокрация от комунисти не може да се изгради. Когато комунисти се опитват да градят демокрация се получава това което сме в момента - Автокрация

    Коментиран от #24

  • 15 Гост

    12 28 Отговор
    Всичко е наследено от 45 годишното управление на мафията БКП сега БСП. През този фалшив строй комунизма се назначаваха некадърници да ни управляват така е и до сега.

    Коментиран от #17

  • 16 вижся

    5 11 Отговор
    щом капиталисти ти го казват не е добре работата
  • 17 Живко Тодоров

    29 8 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Тази песен я слушам вече 30 години - БКП е виновна и това си е, нищо че през последните 30 години няма БКП, да не говорим, че бившите комунисти отдавна не са на власт. Изредиха се една камара "демократи" да управлялат ошушканата ни държава и на всичките все комунистите им виновни, направо като латерни са. По-удобно оправдание за некадърността, подкупността и откровена неграмотност за тези почти 30 години така и не бе измислено. "Прави всякави глупости, кради, и хвърли вината за всичко върху комунистите" - ето така се управлява България.
    Писна ми от това оправдание - за всичко са виновни само едни, а другите са ни лук яли, ни лук мирисали. Сменете си латерната!
  • 18 БЪЛГАРИН

    36 2 Отговор
    Този доклад можеше просто до звучи така: " Набелязаните цели са постигнати, България скоропостижно се унищожава."
  • 19 Така ли?

    22 3 Отговор
    Критики от държава където Сульо и Пульо могат свободно да си купят оръжие.
  • 20 зулус

    23 2 Отговор
    Сетила се Мара...ами нали точно те ни подариха тези демократични ценности.
  • 21 ......

    22 1 Отговор
    Значи, един път да са прави американците - ако ние бяхме по-толерантни към наш'те джипсита, както краварите към индианците навремето, досега щяхме да сме цъфнали вързали. При това, че и индианците са били коренното население на Сев. Америка, а не кат' наш'то ром, дето идва от най-долната каста в Индия.

    Коментиран от #22

  • 22 ivan4o

    2 22 Отговор

    До коментар #21 от "......":

    циганите са дошли още преди христа на тея земи бре мой, хахахаха

    Коментиран от #26, #31

  • 23 зулус

    13 4 Отговор

    До коментар #11 от "СССРБАРЕТА":

    Тепърва има да им сърбаме попарата...още не е започнало...обаче краварите май почнаха да усещат че са хванали "българския синдром" и им предстои разпад.
  • 24 Azazel

    6 15 Отговор

    До коментар #14 от "Bingo":

    Съгласен съм с теб като цяло, само ще допълня, че и за насилието към малцинствата са прави, просто в статията изобщо не става дума изрично да е посочено ромското малцинство. Става дума за хората с увреждания (те също се водят малцинство), както и религиозни и етнически малцинства (за никого не остана скрито как вицепремиерът Валери Симеонов и свитата му влачиха, бутаха и гониха на границата баби, които бяха дошли да гласуват...). А, русофилските лумпени по-горе, дето си мислят, че САЩ се опитват нещо да ни се месят или да ни отмъщават с този доклад, и тъй като са с кокоша памет, не помнят, че той е ежегоден, а всяка година, като се публикува, скачат като ужилени и започват да врещят "а вие защо ги биете негрите?!" - разбира се, както винаги са в дълбока заблуда. САЩ пишат ежегодни доклади за всички държави с цел - информираност на служителите от държавния им департамент (тяхното външно министерство), както и на америкаските граждани, настоящи и потенциални инвеститори, и бизнеси зад граница. Впрочем, почти всички държави изготвят такива доклади, просто - не всички ги публикуват публично, а към тези, които са публикувани публично, няма такъв медиен интерес, като към тези на САЩ.
  • 25 ВЪЙ

    5 16 Отговор
    този стан е жалко подобие на държава.И НЕ трябва да съществува булгаристанът трябва да бъде анакерисан от някоя държава.По-добре колония на сащ от колкото под контрола на глусния парламент.Пуерто рико са колония на сащ и хората живеят добре
  • 26 Nick

    21 1 Отговор

    До коментар #22 от "ivan4o":

    Поне азбука да си бяха измислили като са от преди Христа тук :) По-точно кажи,че от пр.н.е. живеят като кърлежи на гърба на белия човек
  • 27 Бесен Язовец

    8 20 Отговор
    Русофилската джендърня, най много реве тук, че нашите сегашни управници са корумпирани и много крадели и т.н. Но когато това същото го казват американците, джендърнята руска,, пак вдига врява до небето, пак недоволна и реве, като вдовица за ..й . Ако този същия доклад беше от руснаци, тези същите двуличници дето сега тук реват, щяха да бъдат съгласни с всичко казано от тях.

    Коментиран от #28, #32

  • 28 зулус

    16 3 Отговор

    До коментар #27 от "Бесен Язовец":

    Елементарно бе язовецо...корупцията я докараха американците.Престъпността ,наркотиците ,хазарта пак от там дойдоха.Същите разрушиха икономиката на България.Заробиха българите с бързи кредити че да са по-послушни.Сега разбрали че ако това беше казано от руски медии всички щяха да ръкопляскат?

    Коментиран от #36

  • 29 fakantanka

    12 1 Отговор
    Полицейско насилие, ах какъв смех. Мурските куки що народ изтрепват. Все едно Хитлер да ви дава акъл как да постигнете глобален мир.
  • 30 Pinokio

    14 2 Отговор
    Всичко си е така, както са го написали, ама защо тогава същите тези американци плащат за дебилната реклама по телевизора, в която се твърди, че всичко в бг е цветя и рози?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 аз съм

    10 3 Отговор
    Козяшките свиркаджии немеят !
  • 34 onq s konq

    4 12 Отговор
    Всичко написано от американците за България е вярно.НО ТО ЗВУЧИ КАТО СУПЕРПОХВАЛА в сравнение с констатациите им пък ЗА РУСИЯ!

    Коментиран от #35

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бесен Язовец

    6 16 Отговор

    До коментар #28 от "зулус":

    Ще ти отворя една страшна тайна, корупция в България има още от времето на соца, когато още американците, хич хабер си нямаха къде се намира даже България ! Така, че стига с изтърканата мантра за американците и не те са я докарали при нас, понеже не те, а твоите господари от СССРусия ни я предадоха при обмяна на опит, още от време оно, аре виж този рейтинг и стига и ти си ревал .!https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD_%D0%BF%D0%BE_%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%83_%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B8%D1%8F_%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D0%B8%D0%B8

    Коментиран от #37, #40, #43

  • 37 Гост

    6 13 Отговор

    До коментар #36 от "Бесен Язовец":

    На русофилчетата им е добре да има корупция, те без нея не могат да живеят, това фалшиво управление беше създадено от от руските им братя, раздута адмистрация, некадърни ръководители на отговорни постове, от там корупция и неадекватно управление на държавата което пък води до нисък стандарт на живот в страната. Затова им е виновен западния свят защото там за такива като тях няма място.
  • 38 Нафърфорий

    19 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В документа са изброени случаи на полицейско насилие, довели и до отнемането на човешки живот (арестът на Аспарух и Шибил Добрушеви в Бохот, при който бащата умира от инфаркт, а синът е с счупени ребро и ръка), цитират се и констатациите на експерти към ООН за това, че физическите посегателства в полицейските арести могат да бъдат определени като мъчение. Отбелязва се и лошото състояние на затворите, отбелязва бТВ.

    Айде всеки да си гледа в собствената паница у САЩ

    Бият ли негри? Бият!

    Смъртна присъда има ли? Има?

    Когато някой реши да се изчисти от човешкия боклук, от пенсионерският клуб ООН веднага почват да се възмущават!
  • 39 onq s konq

    2 7 Отговор

    До коментар #35 от "246":

    Слушшшам шефе и РЕАЛНО- С ДЪЛБОКО ВДИШВАНЕ СИ ВЗЕМАМ ДУМИТЕ НАЗАД!А в тоалетната не мога да отида,защото ме домързя да си изкопая на двора и ползвам на комшиите.Тях обаче ги няма в момента и е заключено,а из двора им циркулира едно много голямо и несимпатично псе...

    Коментиран от #41, #42

  • 40 зулус

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "Бесен Язовец":

    първо си оправи линка че не го чете браузъра

    Коментиран от #44

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бесен Язовец

    5 8 Отговор

    До коментар #40 от "зулус":

    Колкото по червено толкова по корумпирано ! Ако искаш по вече подробности, потърси в гуглето - "Список стран по индексу восприятия коррупции"
    https://smart-lab.ru/uploads/images/04/40/76/2017/01/25/106227.png

    Коментиран от #46, #48, #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 зулус

    6 2 Отговор

    До коментар #44 от "Бесен Язовец":

    Ха-ха а моя линк преведе ли си го-нещо искрено изпято и добре казано...ама то 30 сребърника са си 30 сребърника...млъкни бе Юда...поне малко срам имай и страхх от бога.
  • 47 onq s konq

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "683":

    И ти,и оня над тебе /пак ти/ дето си нямате имена,а поредни номера от затвора-не ме заговаряйте,щото мама ми е казала да не говоря със пандизчии.

    Коментиран от #55

  • 48 зулус

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "Бесен Язовец":

    Такива картинки и аз мога да ги рисувам и да слагам под тях каквото си искам!!!
    А ти можеш ли да изпееш толкова искрено една лъжа???

    Коментиран от #50

  • 49 зулус

    8 2 Отговор

    До коментар #44 от "Бесен Язовец":

    А на снимката към статията има долари ...не рубли или евро!!!
  • 50 Бесен Язовец

    1 5 Отговор

    До коментар #48 от "зулус":

    Ми добре де, нарисувай щом като можеш и дай да я видим и твоята картинка !

    Коментиран от #53

  • 51 сойкаПРИСМЕХУЛКА

    7 1 Отговор
    Чувството за корупция, баце!
  • 52 Хахахаха

    10 1 Отговор
    Така е, но Цвъкито ходи на закуски в СЪЩ!!! Явно това са само констатации, но на никой не му пука!!!
  • 53 зулус

    8 1 Отговор

    До коментар #50 от "Бесен Язовец":

    Мога ама няма да го направя защото не съм паднал толкова ниско като теб...ама понеже може да ме сметнеш за голословен ще ти дам жокер...всичкото червено на твоята картинка е разпалени от САЩ конфликти ,вътрешни войни с цел да разделят и владеят света.
    Тука няма да им мине номера... който се е захванал с България не е прокопсал...много ни подценяват умствения потенциал-Ние да не сме Нубия и да пием вода с 66%водород????

    Коментиран от #54

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 зулус

    3 2 Отговор

    До коментар #54 от "Бесен Язовец":

    Ти май не четеш а само пишеш каквото са ти казали май???Дай да направим литературен анализ на песента ЮДА на Хелоуин после може да разгледаме и МАЙКАТА ЗЕМЯ на Ози ,Може и тухла в стената да разгледаме...Днес било денят на Земята -ето какво си мислят руснаците за земята-

    Коментиран от #57

  • 57 зулус

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "зулус":

    https://www.youtube.com/watch?v=SwIaHYgCpr0
    Нещо да чу за световно господство ???

    Коментиран от #58

  • 58 Бесен Язовец

    3 2 Отговор

    До коментар #57 от "зулус":

    Хааах, то в тубата е пълно с такива фейклипчета, дето само такива баламурници като теб ги гледат ! Даже клиповете на Азиската имат къде къде по вече гледания от колкото имат, твойте прстотии !

    Коментиран от #59

  • 59 зулус

    4 4 Отговор

    До коментар #58 от "Бесен Язовец":

    кое беше фейка???дето Преди години Кай Хансен каза че политиците са продажници и не слушат гласа на народа си???това ли е фейк???
    или Ози който каза"прости им... те не знаят какво правят"
    Или Пинк Флойд не казаха не ви искаме образованието..оставете ни на мира сами да решим какво харесваме!!

    Коментиран от #61, #64

  • 60 Василий Иванович Чапаев

    7 3 Отговор
    Тези от департамента даже не знаят къде се намираме. Борисов трябва да изгони нпо- тата като Орбан и да ни направи част от Руската Федерация.

    Коментиран от #65

  • 61 Бесен Язовец

    2 3 Отговор

    До коментар #59 от "зулус":

    Кое беше фейк ли ? Ми и първото ти клипче и второто ти също и ти самия си един гооолем фейк !

    Коментиран от #62

  • 62 зулус

    2 3 Отговор

    До коментар #61 от "Бесен Язовец":

    Сега разбрах колко са ме заблуждавали на времето...Хелоуин са руска група създадена от КГБ да пеят маршове срещу запада??

    Коментиран от #63

  • 63 Бесен Язовец

    3 4 Отговор

    До коментар #62 от "зулус":

    Никой не те е заблуждавал.твоето си е от рождение, такъв са те метнали на рогозката !
  • 64 Скорпион29

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "зулус":

    Ти нещо май се доверяваш само на мнението на хора, дето са на твърди наркотици, а?...

    Коментиран от #75

  • 65 Скорпион29

    5 9 Отговор

    До коментар #60 от "Василий Иванович Чапаев":

    Още едно доказателство, че по-големи национални предатели от русофилите няма! Подарявате си просто ей така, собствената държава, за свободата на която дедите ви са си дали живота, на една агресивна, корумпирана, мафотска, авторитарна кочина, от която целият свят е отвратен. Трябва да ви изправят пред съда и да ви осъдят всички такива за държавна измяна!

    Коментиран от #66, #68, #73

  • 66 Stefan

    9 3 Отговор

    До коментар #65 от "Скорпион29":

    За унищожаването на българските ракети ss-23 и нарязването на самолетите МИГ - 23 през 2011г. кого трябва да осъдят за държавна измяна?
  • 67 патриотъ

    7 2 Отговор
    Като цяло съм съгласен с критиката,само с критиката за малцинствата не съм съгласен!Ние сме твърде толерантни към тях и затова ни се качиха на главата.Аз предлагам,след като американците са им толкова мили малцинствата,да им ги изпратим в Америка,то и без това там други няма и те ще се адаптират бързо.Трябва този въпрос да се внесе в тяхното консулство за обсъждане.А ние българите сме готови да им платим самолета до там без право на връщане обратно никога!!!А иначе лешоядите могат да запазят мнението за себе си и да си го скрият някъде отзад!
  • 68 падналия ангел

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "Скорпион29":

    Искаш ли салфетка, за пяната по устата?

    Коментиран от #72

  • 69 Балкански дивак

    5 1 Отговор
    Корупция няма, има обичаи които са национални традиции. Няма как да се откажем от тези придобивки , всеки прецаква всеки.

    Коментиран от #70

  • 70 Доктор Ох Боли

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "Балкански дивак":

    ......ха ха ха.... за теа традиции дето говориш..... те не са български.... те са социалистически.... ха ха ха... и.....ндией говори за народа от свое име... ха ха ха..... чи..... треее ти предпиша некое и друго ликарсто..... ха хаха....
  • 71 САЩ са русофили !

    3 3 Отговор
    ДА заминават РУСИЯ! Рубладжии ПРОДАЖНИ! КОМУНИСТИ ! БСПари и ГЕРБери ПРОДАЖНИ. Путински агенти.
  • 72 Доктор Ох Боли

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "падналия ангел":

    ... ха хаха... ти колко паднал си а?..... ха хаха...аааааааааа
  • 73 Доктор Ох Боли

    4 2 Отговор

    До коментар #65 от "Скорпион29":

    .... те са добри хора.... но.... принципно ограничени...и.... слабо познаващи българската история.... Вируса на соца ги е поразил.... ха хаха.... +1
  • 74 Гост

    3 2 Отговор
    За съжаление всичко е наследено от "райския" комунистически период, лошото е че нищо не се прави това да се промени.
  • 75 зулус

    2 2 Отговор

    До коментар #64 от "Скорпион29":

    Публикувано във факти.бг: Елементарно бе язовецо...корупцията я докараха американците.Престъпността ,наркотиците ,хазарта пак от там дойдоха.Същите разрушиха икономиката на България.Заробиха българите с бързи кредити че да са по-послушни.Сега разбрали че ако това беше казано от руски медии всички щяха да ръкопляскат?
    Значи разбра от къде идват наркотиците накрая???
  • 76 козата на ivan4o

    1 0 Отговор
    за пианиците зоофили пише ли нещо?
  • 77 Барчо

    6 2 Отговор
    За тия има една поговорка: " Не вижда гредата в собственото си око, а гледа сламката в чуждото". Първо да си обявят извън закона всички престъпни организации на базата на расизма. Самата полиция убива "Афро-американци" с лека ръка без видима причина. Корупцията при тях е на отлично ниво. В смисъл че е много добре разработена и работи без грешка. Повечето е облечена в законова форма като "лобиране". Плащаш яки пари на някои люде в Конгреса и те отстояват твоите интереси. Да не изброявам нататък. Най-добре да си затворят безсрамната уста!!!!
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 зулус

    2 0 Отговор
    Благодаря за минуса...ама що е само един...всеки път като вида да ми пишат минус знам че съм бръкнал на поне един отзад!!!
  • 80 соросоидни кърлежи

    0 1 Отговор
    под предлог защита на жени и деца вмъкват там и цигано -роми, ами вземете ги всички до един и направете ги хора.Засега само ги връщате в България и ги наричате българи...

    Коментиран от #82

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Генерал Атанасов

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "соросоидни кърлежи":

    НОВИ ИЗБОРИ,НОВ ПАРЛАМЕНТ,НОВА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ,КОМУНИСТИТЕ ЗА ДЕЯНИЯТА СИ ЩЕ ОТГОВАРЯТ
    ПРЕД НАРОДНИЯ СЪД.И ЩЕ ИМА В ИМЕТО НА НАРОДА,В
    ИМЕТО НА НАРОДА,В ИМЕТО НА НАРОДА......!!!!!!

    Коментиран от #83

  • 83 истинко

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "Генерал Атанасов":

    Какъв Народен съд бе? Ти нормален ли си? Къде в обществения живот виждаш нещо друго освен комунисти?! По какво ще се различаваме от комунистите през далечната 1944 г.?! Просто в някакъв момент трябва да сработят и някакви морални ценности!
  • 84 trb

    0 0 Отговор
    Така, като Ви чета ии се убеждавам че никой ит Вас не е запознат с това какво е "комунизъм"...
  • 85 ДОКО

    0 1 Отговор
    ТАКАВА Е АМЕРИКА ЛИЦЕМЕРНА ДВУЛИЧНА И МНООГО ПРАГМАТИЧНА В ПРОВЕЖДАНЕ НА ПОЛИТИКИТЕ СИ..ЩЕ НИ ДАВАТ АКЪЛ НА НАС КАТО ЧЕ ЛИ В САЩ НЕМА КОРУПЦИЯ АДИ БЕ..ДЯДО ГОСПОД Е ИЗМИСЛИЛ КОРУПЦИЯТА И ТЯ СИ ЖИВЕЕ НАВСЯКЪДЕ..АЛО АМЕРИКАНЦИ ЕБЕТЕ СИ МАМАТА..