Last news in Fakti

28 Юни, 2019 08:14 2 239 7

Новият премиер изглежда ясен

  • борис джонсън-
  • джереми хънт-
  • брекзит-
  • великобритания-
  • консервативна партия

Борис Джонсън води с голяма разлика в надпреварата за лидерския пост на консерваторите във Великобритания

Новият премиер изглежда ясен - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Борис Джонсън води с голяма разлика пред своя съперник Джереми Хънт в надпреварата за лидер на британската Консервативна партия на мястото на министър-председателя Тереза Мей въпреки силното съсредоточаване на медийното внимание върху неговия личен живот, показва проучване, цитирано от ДПА.

Джонсън и Хънт се състезават за гласовете на близо 160 000 членове на консерваторите, след като депутатите на партията ги избраха да се изправят един срещу друг в битката за лидерския пост. Очаква се победителят в надпреварата да бъде обявен на 23 юли.

Според проучване на уебсайта за политически новини "Кънсърватив хоум" 66 процента от партийните членове подкрепят Джонсън за лидер на консерваторите, а едва 30 процента поддържат Хънт.
Кампанията на Джонсън беше помрачена от домашна разправия между него и партньорката му, записана от съсед и предоставена на в. "Гардиън".

"Кънсърватив хоум" обаче заяви, че този случай почти не е повлиял върху неговите позиции.
"Повечето партийни членове много държат на осъществяването на Брекзит и изборна победа на консерваторите и смятат, че Джонсън е по-подходящ да изпълни и двете", каза уебсайтът.

Новият премиер изглежда ясен

Членовете на Консервативната партия "са склонни да разглеждат "Гардиън" като противник", добави новинарският сайт. "А след като вестникът съобщи за случая, повечето партийни членове, изглежда, не му обръщат внимание", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    3 0 Отговор
    Е те това е нема кво. Искам референдум за брекзита и на България. Колко са прости само. Абе то май от тая партия са старите пиратски родове. Някой май сънува велика Британия от едно време. Ама са се по объркали малко. САЩ не се интересува от велика Британия. Интересува се от монополи, рекет и слаб ЕС.
  • 2 Муя

    5 1 Отговор
    Не е далеч времето, когато бритите ще се редят на опашка да се измочат на гробовете на малоуните си политици от Тони Блеър насам. Дип, че няма свестни лидери и в Европа да им го натаковат Брекзита, както си е по книгите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БГ681

    2 1 Отговор
    Двама смахнати шизофридни егоцентрици ще управлят в англия и щатите.Интересна е не само външната им прилика но и сходствата в характера им начина на изказване и действие. По- задълбочено това не е случайно..
  • 5 село

    0 0 Отговор
    А вчера кое магаре от Факти пишеше, че Хънт надминава Джонсън?
  • 6 българина

    1 0 Отговор
    Според мене това са първите стъпки на разпадането на ЕС,трябва от сега да мислим в каква ситуация ще попадни тогава България.
  • 7 No Exit from Brexit

    0 0 Отговор
    Борис ще бъде премиер до следващата невъзможност да прекара Брекзит през парламаента. След 31 октомври отиваме на избори които ще са де факто вот за оставане или излизане от ЕС. Борис ще бъде най-кратко управлявалия премиер.
Новини по държави: