24 Май, 2020 20:00 2 691 4

Борис Джонсън ограничава ролята на Huawei в 5G

  • 5g-
  • huawei-
  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ковид-19

Премиерът е изправен пред все по-голямо безпокойство по този въпрос, идващо от редиците на консервативната му партия, в условията на недоверие към Китай

Борис Джонсън ограничава ролята на Huawei в 5G - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън планира да намали ролята на китайския телекомуникационен гигант Huawei в 5G мрежата на страната, пишат два британски вестника, цитирани от Франс прес.

По информация на "Гардиън" и "Дейли телеграф" ръководителят на консервативното правителство е поискал от администрацията си да подготви проект, според който до 2023 година да бъде сведено до нула участието на Huawei в британската инфраструктура от пето поколение (т. нар. 5G), предава БТА.

От "Даунинг стрийт" 10 не коментираха, посочва АФП.

В края на януари правителството даде зелена светлина за ограничено участието на Huawei в нестратегическата инфраструктура, с пазарен дял до 35 процента, припомня агенцията.

Двата всекидневника изтъкват, че Борис Джонсън е изправен пред все по-голямо безпокойство по този въпрос, идващо от редиците на консервативната му партия, в условията на недоверие към Китай, който бе обвинен в липса на прозрачност при управлението на кризата с новия коронавирус, разпространил се по целия свят от Ухан.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е,

    11 2 Отговор
    като САЩ му е първа дружка, а Китай спонсор.
  • 2 Гост

    7 3 Отговор
    Трябва да намалят ролята на 5Г в световните комуникации.
  • 3 pekin

    5 2 Отговор
    Истината е че китайците изпревариха всички,сега се чудят как да ги спрат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.