Last news in Fakti

8 Октомври, 2020 12:28 29 570 85

В Турция: Студен душ от Путин за арменците

  • владимир путин-
  • нагорни карабах-
  • азербайджан

Според турските вестници руският президент е попарил със свое изказване очакванията на Ереван за намеса на Москва в конфликта

В Турция: Студен душ от Путин за арменците - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Шок от Путин за Армения" /в. "Йени шафак"/, "Студен душ от Путин за арменците" /в. "Тюркие"/, "Пашинян смразен" /в. "Акшам"/, "Пашинян сащисан" /в. "Дирилиш постасъ"/ - това са някои от заглавията в турския печат днес, който продължава с темата за конфликта между Азербайджан и Армения за Нагорни Карабах.

Според турските вестници руският президент Владимир Путин е попарил със свое изказване очакванията на Ереван за руска намеса в конфликта.

"Планът на Армения, която понася поражения в окупирания от нея Нагорни Карабах, да въвлече Русия във войната, се оказа напразен. Руският държавен глава Путин хвърли в шок искащия подкрепа Ереван, заявявайки: Ние имаме отговорности по отношение на Армения, само че сблъсъците не са на арменска земя", пише "Йени шафак", предава БТА.

Вестникът посочва, че още от самото начало на сблъсъците арменският премиер Никол Пашинян очаква задействането на Организацията на договора за колективна сигурност /ОДКС/ срещу Азербайджан.

"Москва обаче заявява, че Нагорни Карабах не влиза в обсега на ОДКС", пише "Йени шафак". "Путин отхвърли пред камерите телефонно обаждане на Пашинян с думите: "Зает съм, после ще говорим", допълва вестникът, според който "не може да не направи впечатление, че Путин стои на дистанция от Пашинян".

"Русия обърна гръб" на арменците, коментира и в. "Тюркийе". Според това издание "фантазиите на Пашинян са рухнали с отговора на Путин, когото /арменският премиер Пашинян/ е потърсил за помощ".

"Нагорни Карабах не е ваш", гласял отговорът на Москва. Според Кремъл също така е нужно съгласието на Азербайджан, за да отидат руски умиротворители в Нагорни Карабах, посочва "Тюркийе".

От страна на азербайджанския президент Илхам Алиев пък призивите на Пашинян срещнали отговора: "Ще подновим преговорите с Армения, когато приключи горещият етап на военния конфликт", пише "Дирилиш постасъ".

Според изданието само за десет дни Азербайджан е обърнал баланса в региона, който е бил напуснат от 75 хиляди арменци.

"Руският лидер огорчи търсещия подкрепа Пашинян", отбелязва и "Акшам", визирайки същото изказване на Путин пред руска телевизия. "По силата на някои споразумения Русия има отговорност за отбраната на Армения", казал Путин.

"Сегашната война с Азербайджан обаче не се води на арменски земи", добавил руският президент, цитиран от "Акшам".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма как

    63 229 Отговор
    Не му се ще да го изчеластрят и в Карабах както го изчеластриха в Сирия и Либия.

    Коментиран от #10, #28, #61

  • 2 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    87 55 Отговор
    За турците ще има писинг скоро от РФ!

    Коментиран от #58, #81

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зет министър

    14 30 Отговор
    Точно като мен, като финансов министър, който никога не гледа на обменния курс на лирата спрямо други валути, така че всички турци не трябва да гледат какво прави Путин и всичко ще бъде наред.

    Коментиран от #31

  • 8 big

    164 14 Отговор
    Пашинян дойде на влсат след един мирен майдан. Той е радетел на по-близки връзки с ЕС и САЩ и ограничаване на тези с Русия, което никак не се харесва на Москва. Второ, Путин е прав за НКР, тя не е призната от никого и не влиза в договора им. Трето, Русия ще се намеси категорично, но не и официално. Така, както прави Турция, с ЧВК.

    Коментиран от #54

  • 9 Правилно

    169 18 Отговор
    Разбира се, Армения хем поклони на САЩ и НАТО, хем като стане напечено Русия Хелп, не става.
    И Борисов го разбра, по трудния начин: Големият Брат, простете, притискаха ни.

    Русия свърши благородните жестове към Ереван, хладна рационалност, докато не разберат, че от два стола се пада на земята..
  • 10 Ха ха ха

    167 22 Отговор

    До коментар #1 от "Няма как":

    И как точно ги изчеластриха, Асад ли падна или не ликвидира идил, изчеластриха се Европа само заради цветните революции пръкнали идил и напълни ли я с чума дето няма спасение, умник

    Коментиран от #64

  • 11 Хаха

    35 80 Отговор
    Как ли се чувства арменката Симонян - главен редактор на Раша тудей и един от основните пропагандатори на Путинизма по света.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Сандо

    122 16 Отговор
    Армения допусна американците да ги "съветват",сега ще си носят последствията.Най-важно е да спасят държавата си от изчезване и отново,както и преди,ще трябва да се молят на руснаците.Сигурно е,че Русия ще помогне,но само ако например американското посолство се смали до размера на еднофамилна къща,а не както сега едно от най-големите в света.Друг въпрос е как ще си възстановят икономиката от убийствените загуби вследствие на войната.Азербайджан също ще понесе сериозни загуби разбира се.Но както се казва,време е да дойде Горския!
  • 17 hmhmhm

    21 2 Отговор
    умиротворители
    - квой туй, шма Оморите !
  • 18 Слава България и Русия

    48 38 Отговор
    Армения не е гъсто населена, така че имат място за хората от Карабах. Арменците завладяват в последствие. Нагорни Карабах е бил първо азерски, така че е нещо, като Косово. Окупирана територия.

    Коментиран от #51

  • 19 Жеко

    126 18 Отговор
    Арменеца се кланяше на НАТО, прегръщаха се във Франция, обявиха прозападни и европейски планове за развитие, отрекоха се от Русия. В Сочи ВСИЧКИ са арменци, такава концентрация няма, даже в Ереван! Повечето пазари и търговия в Русия се върти от арменци и никак не им се нрави това на руснаците. Никой не иска руски момчета да загиват за Армения, след всичко което надробиха против Русия!

    Коментиран от #47

  • 20 Рошко

    90 15 Отговор
    Ми то арменци и евреи кой ли ги харесва че и родствена връзка си имат

    Коментиран от #34, #63

  • 21 Иван

    44 45 Отговор
    И тук ще настъпи Мир. Където се е намесила Турция, настъпва траен Мир. Примери Кипър, Сирия, Либия, е оставя аскер в тези земи, но това е нормално. Американски, френски, немски..., даже и български има навсякъде по света. Важното, че ще настъпи мир в Нагорни Карабах, ще има малко кютек, но ще има и мир
  • 22 Панов

    52 76 Отговор
    Русия изостави арменците защото няма сили да води още един конфликт.Към Турция и Азербайджан ще се присъединят и други ислямски държави.
    Лошото е че подтикнаха марионетката си Армения да започне войната.

    Коментиран от #24, #30, #76

  • 23 Чочо

    79 49 Отговор
    Покрай бабикяна намразих всичко арменско
  • 24 хамсал

    28 2 Отговор

    До коментар #22 от "Панов":

    Това става за холивудски сценарий!
  • 25 Плашинян

    136 12 Отговор
    Така е. Миналата година арменците гонеха руснаците и ги наричаха с всякакви имена. Лично Пашинян ръководеше демонстрациите и демонизирането на Путин. Редно е сега да му помогнат онези, които го подучиха да се отнесе така с Русия. Мера според мера.
  • 26 Сертаки

    73 10 Отговор
    Бозе бооозе и Масква не вярва на Фашинян.Боевете се водили в азербеджански земи.Ха сега запада да помага.Щом обърна гръб на Русия хващай се за сламката в морето.
  • 27 КРЪСТОНОСЕЦ

    8 4 Отговор
    ФЕЙК!!!!!!!!
  • 28 куку руку ку

    95 13 Отговор

    До коментар #1 от "Няма как":

    По-скоро натри носът на Пашинян, за антируската му ориентация. Николчу си мисли, че Русия е забравила плакатите на подръжниците му "Русия е агресор" и "Вън Русия от Армения". Е вън е сега, за к'во риве Пашинянчето?

    Коментиран от #37

  • 29 Путин

    32 80 Отговор
    не си взе поука. Загуби Украйна ще загуби и Беларус както и Югославия и най вече Армения. Май май ще се окаже антихрис.
  • 30 Това е

    97 18 Отговор

    До коментар #22 от "Панов":

    Армения изостави Русия .Руснаците имат сили да решат конфликта само с няколко ракетни залпа на каспийският флот. Турция е заобиколена от враждебни държави .Турция подтикна Азербайджан да започне войната , защото чакала си е чакал , и не е виновен , и когато му замирише на кръв , и разлагаща се плът , той използва момента и атакува слабите.

    Коментиран от #71

  • 31 7,94 и 9,34

    16 17 Отговор

    До коментар #7 от "Зет министър":

    в момента 8 лири за долар и 10 лири за евро, би било справедлив обменен курс
  • 32 жалко

    15 35 Отговор
    А Армения беше най- верния съюзник на Русия.

    Коментиран от #33, #45

  • 33 Мдаа

    43 1 Отговор

    До коментар #32 от "жалко":

    Да , но до 2018г.
  • 34 Адолф Хитлер

    48 7 Отговор

    До коментар #20 от "Рошко":

    Аз много ги харесвам евреите, даже имам увеселителен парк е Полша специално за тях.

    Коментиран от #40, #41

  • 35 Ти да се гушкаш

    75 15 Отговор
    със най сериоззния ми противник,да допуснеш масова антируска пропаганда и истерия в държавата, да позволиш на краваря построяване на посолоство с размера на футболно игрище( всеки нормално мислещ се досеща с каква техника може да е наблъскано) да заявиш на всеослушание,че това са бъдещите ти партнъори, и след това- Олеее,ле- брат помагай! Путин играе шах.Гросмайсторска игра! Или си с нас,или заминаваш! Нагорни Карабах ще стане азерски.Пределно ясно.На Русия той не и трябва! Но ако някой се опита да нахлуе в Арменив,ще си има среща със Шойгу.Неприятна среща! И не заради черните очи на Пашинян.Познавам лично,и то отдавна и азери и арменци.Азера е много по добър,честен и верен приятел от арменеца.Втория винаги гони интерес.Явно е вродено!

    Коментиран от #38

  • 36 Киркор към Гарабет

    54 6 Отговор
    И Путин не захапа ся ко ша правим.Ми нали обучавахме Пкк терористите в Сирия те дойдоха и вече са на фронта да ама и те панически бягат.Тогава да се оплачем на Макарона.Да ама и той се поизкри.Първо казваха че са зад нас сега единия корона го хванал другия се скрил зад баба си а третия празнувал рожден ден и затворил телефона че нямал време.Ужас' лелеее
  • 37 По-скоро си трайка

    16 52 Отговор

    До коментар #28 от "куку руку ку":

    Защото вятърът духа срещу него. Ако се намеси на губещата страна току виж както арменците загубят заграбените Карабах, да не вземе да загуби заграбените Крим.....затова си трайка и чака бурята да отмине.
  • 38 Хасан

    43 6 Отговор

    До коментар #35 от "Ти да се гушкаш":

    Пашинян не все урок от Сакашвили

    Коментиран от #39

  • 39 очевидно

    24 1 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Мафиотските сентенции , възникнала през 20-те години в Чикаго , действат с пълна сила , вече в управлението на държави , и задаване на дневният им ред, от външни фактори. Един държавен служител , няма да получи никога от държавата -това което може да му даде мафията , за да работи против националните интереси на своя народ. Това последното е леко перефразирано.
  • 40 Рошко

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "Адолф Хитлер":

    Повече да отвориш
  • 41 Рошко

    29 1 Отговор

    До коментар #34 от "Адолф Хитлер":

    Ама недей да пишеш баня на входа, че бягат като дявол от тамян, по добре банка тогава сами ше влизат
  • 42 Путин съм

    32 7 Отговор
    Барбикян да не се прави на луд да взима един чамадан с бинтове и да заминава доброволец

    Коментиран от #53

  • 43 TRoskOt

    19 5 Отговор
    Не само във Турция(70 хиляди) но и в другите турски страни живеят по десетки хиляди арменци а в Армения колко турци живеят някои може ли да каже?

    Коментиран от #46, #85

  • 44 Истината

    31 30 Отговор
    В превзетите окупирани села от Армения, АЗербайджански войници посещават арменски граждани и им доставят храна и вода. Това е турският аскер милостив а не като арменците да убиват цивилни!
  • 45 Жоро

    17 10 Отговор

    До коментар #32 от "жалко":

    Армения кв падне
  • 46 Жоро

    25 34 Отговор

    До коментар #43 от "TRoskOt":

    Армения е измислена държава,която няма история

    Коментиран от #52

  • 47 Жеко,ти си глупав и невеж!

    15 24 Отговор

    До коментар #19 от "Жеко":

    Предишният премиер на Армения Саркисян беше верен на Путин,твърдо проруски. Но Русия реагираше на въоръжените конфликти с Азербайджан по същия начин както и сега.
    Признай си Жеко че си тъп и зле осведомен(тоест облъчен с лъжлива русофилска пропаганда) и ще се почувстваш по-добре.

    Коментиран от #83

  • 48 Георги

    32 5 Отговор
    От началото на конфликта в Нагорни Карабах, бе ясно, че в Русия ще си затраят и официално не биха взели ничия страна! Но не взимайки страна в конфликта, за мен индиректо те взеха страната на азерите !!! Старата Русия- защитничката на христянството и православието, както и СССР, умряха!!! Да живей съвременна Русия- страната на евреите олигарси и на Мамона!!!
    Явно, че руснаците не биха жертвали отношенията си с богатия на природни ресурси Азербайджан! Незнам дали сте запознати, но от години Русия, импортира много голяма част от азерският нефт и газ!!! Русия не би развалила отношенията си и с Турция, и с други мюслюмански държави, най- вече бившите руски средноазиатски републики, който официално заеха страната на Азербайджан. Не и заради Нагорни Карабах! Не и заради бедна Армения!!!
    Армения не е Сирия, с нейното стратигическо местоположение, от която в бъдеще ще зависят газовите потоци в региона, а и към Европа, както и бъдещият добив от новите колосални газови находища в района на Източното средиземноморие. Нагорни Карабах и Армения, нямат и суровините на Либия, те имат само баири и каманяци, както някой по- напред в коментара си бе писал !

    Коментиран от #49

  • 49 Гърч по устав

    30 5 Отговор

    До коментар #48 от "Георги":

    От години , в руското общество течеше полемика , дали трябва , и защо трябва Русия да помага толкова много на Армения , за сметка на Азербайджан , като политиката на Азербайджан към Русия е била открита приятелска добронамерена , и това приятелство търпеше много щети , и незаслужено отношение спрямо Азербайджан , който не се отказа от дружба с Русия , ако и да е управляван от Илхам Алиев - син на резидента от ГРУ - Гайдар Алиев. След 180 градусовият завой във външната политика на Армения , видимо изнервената Русия , няма как да окаже повече тази закрила на която Армения се радваше близо 30 години .

    Коментиран от #55

  • 50 Нед

    31 9 Отговор
    Арменския поп посрещнал на летището в Ереван бежанци от Карабах в това число Кивор Киворкян ,Ким Кардашян и Ян Бибиян
  • 51 Арменец

    21 14 Отговор

    До коментар #18 от "Слава България и Русия":

    Кога е бил азерски . Нагорни Карабах го има от хиляди години , а на азерите баща им е Сталин , а майка им турция . Направи си сметката . П.с. виж от кога я има и Армения
  • 52 TRoskOt

    7 3 Отговор

    До коментар #46 от "Жоро":

    Става въпрос за жители на Армения които да са турци и такива няма което показва че тяхната омразз е голяма и e последвала с избиването на въпросните.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Баварец

    14 15 Отговор

    До коментар #8 от "big":

    Те ти булка Спасовден! То разбирач, то знае, всичко му е ясно! Единственото, което не си разбрал е , как турчин праска! Желая ти да го усетиш и тогава ще разбереш за 105 години мъчения на Арменците! А и не забравяй, че те са първата държава в света, официално приел Християнството! А турчина идва ЗАД теб, подмий се!
  • 55 Георги

    22 4 Отговор

    До коментар #49 от "Гърч по устав":

    Да така е , но доколкото знам заигравката на Армения със Сащ и Е.С. са отскоро, а давайки пример за добрите взаимоотношения м/у Азербайджан и Русия, небива да забравяме така също и добрите им отношения с Турция, а и Сащ- двете натовски страни с най- големи армии! Такава е и топ троиката стрни с най- много продажби на оръжие за Азербайджан, а той годишно изразходва милиарди, и тези милиарди влизат както в руската касичка така, и в касичките на Турция, и Сащ!!! Но затова властта в Москва, си затваря очите, както и затова, че Азербайджан продаваше оръжие на така наречените сирийски бонтовници, както и това, че сега част от същите джихадисти- наречени бунтовници се бият за азерите в Нагорни Карабах. Но и както сигорно сте запознат Газпром и Русия, от доста години са изкупили квотите, вадят и дистрибутират, а и транзитират азерски газ, и всъщност затова се, и провалиха всякакви идеи за газопровода Танап както ,и за азерски, и всякви други потоци! Просто няма как от Азербайджан да дойде толкова свободен газ!!!Иначе съм сгласен с написаното от вас, само изках да покажа двойният аршин ,с който мерят управляващите и в Москва, така както мерят,и в Сащ, ЕС, Турция общо взето навсякъде! Но тук при нас в България, населението още живеем с нагласата за онази Русия, и СССР, които винаги ще се претичат на помощ на братята христяни, и кумунисти, а хората там отдавна са станали капиталисти , и знаят, че в магазина сиренето е с пари!!! Общо взето примера с Армения
  • 56 Георги

    24 2 Отговор
    Общо взето примера ми с Армения и Азербайджан, показва, че всеки обича успешните, силните и богатите, и се съобразява с тях, и ние българите за да успеем да заживеем по- добре, трябва да разберем думите на Дънов: " Помогни си сам, за да ти помогне и Господ “ !!!.
  • 57 Гъзолин

    17 13 Отговор
    Мдаа.Доста прост народ има тук.
    Какво очаквате да пишат турски вестници?Ми очевадно е пропаганда срещу Армения и нищо повече.Има ли в Армения руски гарнизон?Има!Защо е там?дааа или вие умници мислите,че за надежди Русия ще подкрепи про турски Азербайджан,все по подвластен на Турция.Това е история и няма да спре утре.А арменците не са за подценяване по много причини.да те Германия и Русия бяха съюзници 2 та световна и кво стана после?няма празно излезе ли Русия от Армения,влизат САЩ .В щатите е пълно с арменци,това не е проблем,само че политика и история не се правят в пресата /вестниците/на Ердоган,минали са няколко дни ,не бързайте.А и арменските лобита по света ще натискат,Иран мълчи,Израел смени плочата,САЩ още мълчи.....,нищо не е ясно,още повече без да харесвам арменците мисля,че са трудни за война!!!

    Коментиран от #59

  • 58 1234

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺":

    Абе неграмотен не четеш ли,не говори по инерция
  • 59 1234

    3 8 Отговор

    До коментар #57 от "Гъзолин":

    Много ама много си далече от истината
  • 60 101

    19 4 Отговор
    Турчулята да се фокусират върху курса на лирата, че ското ще са на килограм за долар.
  • 61 искам

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Няма как":

    Да те изчеластря откъм гърба. Дали е възможно?
  • 62 Разум

    15 5 Отговор
    Пашинян - поредния лакей на запада оставен в трудности сам да се оправя.
    Защо е още на власт?
  • 63 БанкаМошеАвраам

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Рошко":

    Само дето са глуповати че си нямат повечко банки че и в лихварството са доста аматьори.
  • 64 ЕвроЗона

    7 12 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха ха":

    И като не падна Асад, какво му оставиха. Няколко квартала от Дамаск и за руснаците базата в Хмейминм? Истинския въпрос е за кого му пука на Путин, освен за собствените си ползи?
  • 65 Тити

    10 5 Отговор
    Да иде да се моли на Сорос да му даде пари и войници.Ще има да чака.Оставка.
  • 66 Факт

    14 2 Отговор
    Играят със сащ пък Путин да помага? И оня Милошевич се прави на дявол и гризна дръвцето!
  • 67 СТУДЕН ДУШ

    12 7 Отговор
    ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

    9-ти октомври.
    1849-та година.

    В Цариград.
    В двора на най-влиятелният българин в Османската империя.
    Внукът на Софроний Врачански, Стефан Богориди!
    В чийто християнски дом единствено е гостувал султана мюсюлманина!
    Осветен е българският параклис!
    На чието място по-късно е построена възхитителната Желязна църква "Свети Стефан".

    „И ще познаете истината,
    и истината ще ви направи свободни.”
    (Иоан 8:32).

    Тези, които папагалстват комунистическия и руският прочит на българската история,
    са ИДИОТИ!

    ВСЕБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

    Уникалната Желязна църква "Свети Стефан",
    бе в забвение от българската държава и Светият синод!
    Със средства на общината на Истанбул,
    екипът на архитект Фикрие Булунмаз,
    спаси от саморазрушение църквата "Свети Стефан"!

    Джипкаджията с шкафчето Боко Тъпото,
    по стар комунистически тертип, отиде само да пререже лентата.
    На 7 януари 2018 г. в присъствието на президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ...

    Същият Борисов, който фалшифицира изборите с над милион "мъртви души"!
    "Гласуващи" за ГЕРБ и ДПС...
    ГЕРБ и ДПС са в задкулисна коалиция!

    ,,Предай нататък...КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ...Предай нататък...
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Абсолютно

    8 4 Отговор

    До коментар #68 от "Мдааа":

    Защото чагатайците са много обидчиви, което е присъщо на най-големите комплексари. Руските войници и българските опълченци ги попиляха на Шипка и империята им се сгромоляса. После малка България ги направи дармадан през Балканската война. Още ближат рани чагатайците. Това е голям удар за националното им самочувствие. А като писах, че са дълбоко комплексирани, имах предвит точно това. Чагатайците още живеят в 14-ти век и въсщност наистина са там, макар и да не го осъзнават. Сега те са робите в собствената си държава.
  • 70 Политолог

    8 6 Отговор
    Вековната територия Карабах била на Армения, но сега не е-казва Путин. Но има референдум за присъединяване към Армения. Както имаше референдум и Крим се присъедини към Русия
    Товарищ Путин, за Русия може референдум да има правно решение, за Армения да няма. Айде стига сталински методи за управление
  • 71 Запознат

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Това е":

    За ракетите,които убиха няколко селянина в Иран за тях ли си писал !!!
  • 72 Да помогне САЩ

    9 5 Отговор
    Неблагодарността е отвратително човешко качество. Армения се опита да си играе на цветни революции но накрая пак опря до Русия . Явно примерът с Грузия която едно време доброволно се присъедини към Русия и по този начин се спаси от унищожение а в наши дни стана враг на Москва е заразителен за местните американски подлоги.

    Коментиран от #80

  • 73 Стоян

    5 3 Отговор
    Смешни турски вестници
  • 74 дядо Груьо

    6 7 Отговор
    как путин влезе в украйна и крим поводът беше-онаселен с руснаци а сега когато нагорни карабах е онаселен от арменци войната сега не се водела на арменска земя макар арменците да са християни.мръсната политика на путин не признава близост по вяра а близост по интереси
  • 75 Пророка

    7 0 Отговор
    По хитър от Путин няма,лекичко намеква на Азерите да внимават докъде ще стигнат в конфликта,и на Арменците ,че имат достатъчно оръжия от Русия и да търсят помощ от запада на който се кланят
  • 76 Donzidog

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "Панов":

    Този конфликт Русия ще го разреши точно за 24 часа.Ако решат де...
  • 77 onq s konq

    8 1 Отговор
    А бе Путин да възобнови СССР и всички там ерменци, азъри и каквито са още да ги прави пак руснаци. И да се приключват тея конфликти и войни. Само така ще живеят в мир и разбирателство, като имат отгоре силен Бащица с твърда ръка.
  • 78 пишман пашимян

    3 6 Отговор
    Тука е пълно с мурзилки, които пишат за Пашинян, като прозападен !
    Е кажете ни едно прозападно действие да е свършил, че нещо не се сещам. А на всички снимки е до Вовата. по-скоро той обеща свобода на арменците, ама се хвана за панталона за Кремъл.
  • 79 дсфдсфсф

    5 3 Отговор
    Курвенската политика на Русия е добре известна.
  • 80 Истинит

    5 4 Отговор

    До коментар #72 от "Да помогне САЩ":

    За първи път Грузия става част от Русия през 1801, дотогава макар че се намира в този сложен регион успява да запази независимост, но към 1801 имат големи проблеми понеже водят непрекъснати войни с турци и други ислямисти и Русия се възползва и ги окупира като забранява грузинския език. Руския народ ни е братски, но руската политика е ужасна в повечето време, с малки времеви периоди-изключения.
  • 81 ЕРДОГАН

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺":

    И на вас ще има нещо спокойно
    От 3 те най големия
  • 82 Карагьоз

    9 1 Отговор
    Това представляват на практика Великите сили на които
    Тиквун се кланя непрекъснато !
    Използват те докато имат нужда от теб и след това те захвърлят
    на бунището на историята . . .
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 КПСС-овец

    4 5 Отговор
    "Договорите с Русия не струват колкото хартията,на която са написани...."цит.
  • 85 Малко география

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "TRoskOt":

    В Армения има една автономна област - Нахичеван, която е населена с турци. Познай какво ще стане с нея.
Новини по държави: