Last news in Fakti

25 Май, 2021 18:12 2 862 8

Австрия забрани полетите от Великобритания

  • полети-
  • индийски щам-
  • забраната-
  • австрийски списък-
  • сзо

Островът бе добавен в австрийския списък на „държави с варианти на коронавируса“

Австрия забрани полетите от Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

Австрия забранява преките полети и туристически посещения от Великобритания, като превантивна мярка срещу разпространение на силно заразния индийски вариант на коронавируса, предаде Ройтерс.

Великобритания бе добавена в австрийския списък на „държави с варианти на коронавируса“, в който са Бразилия, Индия и Южна Африка, съобщи австрийското здравно министерство.

Пътуване от страните в този списък е позволено само в ограничен брой случаи.

„На практика само австрийски граждани и постоянно пребиваващи в Австрия могат да влязат в страната“, посочва министерството, като добавя, че влизане се разрешава по хуманитарни причини и за визити в национален интерес.

Новите правила за посещения са в сила от днес, а забраната за преки полети влиза в сила от 1 юни.

Изявлението специално визира открития първо в Индия вариант, който създава безпокойство, който според Световната здравна организация е класифициран като B.1.617.2.

Австрия последва подобен ход на Германия, която в петък обяви Великобритания за район за вариант на коронавируса. Австрия има малък брой заразени с индийския вариант и като цяло коронавирусните инфекции намаляват.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    2 11 Отговор
    Австрийците първо трябва да побързат с ваксинацията,която изостава в сравнение с UK,където вече повече от 30% от населението има две ваксини.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Хихи

    9 0 Отговор
    Ко стаа,след Беларус пак затварят небесата,разлика нулева..
  • 3 ех хехеее

    3 9 Отговор
    Ние пък отворихме широки чемшир порти и чакаме да дойдат братушките да ни ваксинират, но те не ни искат. Мъка русофилистична.

    Коментиран от #5

  • 4 За какво да бързат,

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    7-дневна "инцидентност" (не зная какъв е еквивалентът на този термин на български) е под 50. Между другото във Виена има възможност да се правят безплатни PCR- тестове вкъщи - взимаш тест-сет, "гаргариш" вкъщи (т.е. не ти бъркат с клечка до мозъка), оставяш пробата в дрогерията (и някои определени магазини извършват тази услуга) и след 24-часа получаваш резултата. Това, струва ми се, доста спомогна да се овладее малко ситуацията, че с тези пълни локдауни цяла година, се разказа играта на много хора (с и без бизнес).
  • 5 ха-ха-ха

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "ех хехеее":

    Тебе нали те "ваксинираха" на гейпарада в Бургас , сега си щастлив и доволен!
  • 6 Историчка

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пръц":

    Англичаните ваксинирап с АстраЗенека, а тя не предпазва от нищо. Аз също не искам англичани да стъпват тук и да ни заразяват!

    Коментиран от #7

  • 7 Иван

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Историчка":

    Тебе пък кога са те питали какво искаш?
  • 8 Наблюдател

    0 1 Отговор
    Добре че Боко не е на власт та да прибира прошлеците от Англия с чартъри както направи на нова година.
    Резултата после го видяхме.