Last news in Fakti

23 Август, 2021 12:42 2 501 18

Джонсън иска от Байдън: Още US войски на летището в Кабул!

  • афганистан-
  • кабул-
  • борис джонсън

Дори бившият британски премиер Тони Блеър, който е изключително проамерикански настроен, нарече "малоумно" решението за изтегляне от Афганистан

Джонсън иска от Байдън: Още US войски на летището в Кабул! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън ще лобира пред американския президент Джо Байдън на утрешната среща на Г-7 да остави американските войски на летището в Кабул след края на август, за да се помогне максимално с масовата евакуация.

Политически наблюдатели смятат, че кризата в Афганистан е довела до най-ниската точка в британско-американските отношения от години насам.

Основна точка в дискусиите на срещата на Г-7 е дългосрочното бъдеще на Афганистан, но несъмнено най-належащата е масовата евакуация. Борис Джонсън вече заяви, че цялата международна общност трябва да работи заедно и че без американците е трудно да се гарантира сигурността на летището в Кабул.

Джо Байдън каза, че удължаването на крайния срок на оставане на войските се обсъжда, но се надява това да не се случи.

Самите талибани заявиха, че ще има последици, ако Байдън остави войските по-дълго.

Британското правителство обяви, че няма фиксирана дата за изтеглянето на британските войски от Афганистан.

Липсата на пряк диалог между Джонсън и Байдън накара политически наблюдатели да говорят за влошаване в отношенията между двете страни.

Дори министърът, отговарящ за въоръжените сили - Джеймс Хийпи, не скри разочарованието си тази сутрин от действията на американците, като каза, че Лондон е бил против такова безусловно изтегляне и че той като бивш военен е верен на максимата „Никога не изоставяй човек след себе си“.

А заместник-министърът на външните работи Джеймс Клевърли каза, че е очевидно, че с колкото повече време разполага Западът, толкова повече хора могат да бъдат евакуирани.

Дори бившият премиер Тони Блеър, който е изключително проамерикански настроен, нарече „малоумно“ решението за изтегляне от Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    32 1 Отговор
    Честно казано,аз не знам САЩ да са печелили война самостоятелно а не в коалиции..Загубиха в Корея,Виетнам сега и Афганистан,комици с огромно его,на малкия пръст на немския или руския войник не могат да стъпят..

    Коментиран от #2, #6, #14

  • 2 Апелес

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Не са само те така. 😀

    Коментиран от #5

  • 3 хъх

    20 2 Отговор
    Тия що ги търпят още на летището, хайде да се махат!
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    Психопати и убиици.
  • 5 Мдаа

    4 18 Отговор

    До коментар #2 от "Апелес":

    Ако визираш Афганистан и руснаците се провалиха там,но за другаде не се сещам

    Коментиран от #16

  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    Аз пък не знам страна в която САЩ са хвърлили тонове ДЕМОКРАЦИЯ след това да е станала по-добре отколкото преди това ‼️ Има доста снимки от Сирия, Либия, Ирак .... преди да влязат и след като са се изнесли янките‼️

    Коментиран от #8

  • 7 Избраните от

    13 0 Отговор
    Богоизбраните искат християни за пушечно месо
    IsUSA Christianin?
  • 8 Мдаа

    22 3 Отговор

    До коментар #6 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Винаги съм го казвал-САЩ са разрушител на нации и държави,кръвожадно чудовище хранещо се със смърт и кръв,опиващо се от хорската мъка и страдание!
  • 9 ОТ КАДЯ НА КАДЯ БЯ

    14 0 Отговор
    БАЙ ДЪН ДА ОДИ У КАБУЛ,ТОНИ БЛЕЕ ДА ОДИ ДА ПАЗИ „МЕКИЦИТЕ”🌚🌚🌚
  • 10 Българина

    13 0 Отговор
    ами да прати английската армия... в моменра има война само там където е нато! а какво прави нато в Афганистан, киято не е обявила война на никого. просто юдеите замерят белите с черни, долато Европа не стане Кафява
  • 11 Пеко Таков

    3 11 Отговор
    Дали американците ще останат по-дълго или ще се изнесат окончателно,зависи единствено от тях.Ако решат няма да се изтеглят.Както не се изнесоха окончателно от Сирия и продължават да държат под свой контрол петролните и газови находища в Северна Сирия,независимо от воплите на Путин и Асад.Както останаха в Куба през цялото управление на Кастро,и продължават да стоят в базата Гуантанамо.

    Коментиран от #17

  • 12 E-Mag

    8 0 Отговор
    Официално се извиняваме на клиентите ни от Афганистан, за забавените доставки на памперси. Предупреждаваме, че ако не бъде осигурена охраната на летището доставките могат и да спрат! Имаме и добра новина - започваме продажба нова колекция специална линия кафяви на цвят памперси за най-редовните клиенти. Освен в долари приемаме вече плащане и в паундове!
  • 13 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИ

    12 0 Отговор
    Защо да помага цялата международна общност? Това не е наша война и който я е започнал да се оправя сам, а не да ни напълнят с афганистанци тука. Ние сме толкова бедни, че само милиони мигранти ни трябват!!! Да заминават в Америка та5м да се оправят с тях, не да търсят солидрност от нас.
  • 14 Хо хо хо

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мдаа":

    А немският войник изобщо да е спечелил нещо от френско пруската насам щото преди това изобщо не е и съществувала Германия.
  • 15 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    БРИТАНЦИТЕ НА "КОРОНАТА " -ВИНАГИ СА БИЛИ ПОВЕЧЕ МЪЖЕ ОТ КОЛКОТО ФЕКАЛИИ !!!!!!!!!!!! СЕГА СА В НАТЮВАТА ТЮАЛЕТНА !!! А САЩ НАЛОЖИЛА САНКЦИИ НА КОРАБИ НА РФ - ИЗГРАДИЛИ "СЕВЕРЕН ПОТОК -2 " ---ОТ ЕДИНИЯ КРАЧОЛ ИМ Е ТА В ДРУГИЯ !!!!??
  • 16 Гошо

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мдаа":

    Като гледам какво стана ,оказа се че в крайна сметка не са
  • 17 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пеко Таков":

    Е все някой ще остане де ,нали трябва да има кой да препредава нарежданията на Путин без дипломатически формалности
  • 18 ттт

    1 0 Отговор
    Британия няма ли си войски да ги праща на смърт ами иска американци за курбан?
Новини по държави: