Last news in Fakti

23 Август, 2021 15:03 2 438 47

ЕС не знае какво да прави с бежанците от Афганистан

  • афганистан-
  • бежанци-
  • мигранти

В момента по разчети на Европейската комисия бегълците от талибаните са станали вече 3.7 млн. души, като от тях 80% са жени и момичета

ЕС не знае какво да прави с бежанците от Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Между страните членки на ЕС няма не само съгласие, но дори повечето държави са по-скоро против приемането на бежанци от Афганистан. Това е написал в Туитър министър-председателят на Словения Янез Янша, който председателства Съвета на ЕС през втората половина на годината, предаде АФП.

"Страните членки на ЕС трябва да излязат с позиция дали искат да приемат вълна от мигранти. Засега няма не само консенсус, но го няма и мнозинството, което се оформя в подобни случаи. Така че вече се вижда до каква степен страните членки са готови да проявят солидарност" - отбеляза още Янша.

По-рано той изрази мнение, че Европейският съюз и Словения не са длъжни да помагат и да плащат на всеки, който бяга от родината си, вместо да се сражава за нея.

Преди ден председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посети център за временно настаняване на бежанци в Испания и обяви, че на 24 август Евросъюзът ще предложи схеми за приемане и разселване на бежанци от Афганистан.

В момента по разчети на Европейската комисия бежанците от Афганистан са станали вече 3.7 млн. души, като от тях 80% са жени и момичета. И ЕС трябва да демонстрира "максимална солидарност" и да приеме бежанци, бе категорична Фон дер Лайен.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    27 3 Отговор
    Сапун!
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    16 1 Отговор
    ал палто и гит
    махай се, изчезвай, събирай си парцалите
    ( от турски - „взимай си палтото и изчезвай”; вж. гит )

    Като не ти изнася - ал палто и гит!
  • 3 Arbait macht frei

    22 2 Отговор
    Има готово решение.
  • 4 гост

    27 2 Отговор
    Да се обадят на ФАЩ да нападнат Пакистан и Иран.Тогава няма да се чудят какво да правят с афганските бежанци, а с тези от Пакистан и Иран.
  • 5 Дельо Хайдутин

    13 0 Отговор
    На снимката се вижда че са намерили решение.ха ха ха ха ха ха
  • 6 БАЙ Х@Й ‼️

    25 0 Отговор
    Къде са тия 80% , че тука все от другите 20% има ‼️
  • 7 Рто

    40 0 Отговор
    80% били жени и деца, по скоро е обратното, тоест 80% са мъже!!!
  • 8 yordan

    13 0 Отговор
    аушви....ц на баня
  • 9 ежко

    33 0 Отговор
    ЕС не знае?!?Ами да ги даде на САЩ, да изсърбат кашата дето я надробиха!С любезното съдействие на ЕС!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Урсула

    3 9 Отговор
    Ще ги приемем разбира се.

    Коментиран от #17

  • 12 Лъжа

    34 0 Отговор
    "като от тях 80% са жени и момичета"
    Как го преброихте, аз на снимките от бягащите по летището и натъпканите по самолети видях точно обратното, 80-90% мъже и тук там жена и дете.
  • 13 Арабите като не знаят какво да правят

    13 0 Отговор
    С някой мъж му пращат жена сега ТАЛиБАНиТЕ пращат жени и деца да развратят овчарските кучета и после ще дойдат вълците да изтръшкат офисцете в европа
  • 14 Талибан

    13 0 Отговор
    При вас бягат само хора от ИДИЛ.
  • 15 ПСР

    19 0 Отговор
    Не знам за къде още и докога ЕС ще приема.И без това,е вече пренаселено.Първо,възниква война,после присъствие и накрая тръгват милиони преселници.Не е само Афганистан.Пълно е с хора от Сирия,Ирак,Ливан,Палестина.За Африка,да не говорим.САЩ държат в операциите да участват сили на НАТО.Но,те самите,мигранти почти не приемат-Европа да се самооправя с проблемите.А не е да нямат слабо развити и заселени територии,където евтина работна ръка би им била от полза....
  • 16 АБВ

    16 0 Отговор
    Товариш и връщаш.
  • 17 АБВ

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Урсула":

    Ужас
  • 18 психо

    18 0 Отговор
    що не остават в иран или пакистан нали и там са мюсюлмани?
  • 19 иван иванов

    23 0 Отговор
    Хората си вкарват армия само глупак би повярвал на друго .
  • 20 хоу хоу хоу

    9 5 Отговор
    Кашата забъркана от американци и руснаци да я сърбат те. Половината при байдън, другата половина при путин.
  • 21 пешо

    2 0 Отговор
    е, как какво - да ги използват! както предлага един умник в съседно матреалче. като ние сме улови и не можем...
  • 22 Мухаха

    20 0 Отговор
    Да бе 80% жени и момичета с 80% бради
  • 23 Пътя на

    3 0 Отговор
    Азиатските Тигри и тигрици ще докара монголската вашия тугрици
  • 24 Ивайло

    8 0 Отговор
    А, не знае!!! Знае много добре, какво да прави, ама не иска или по-скоро не иска големият задокеански брат!!!
  • 25 ттт

    14 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: В момента по разчети на Европейската комисия бегълците от талибаните са станали вече 3.7 млн. души, като от тях 80% са жени и момичета"


    Странно! Тука все млади мъже идват.
  • 26 Аз знам

    10 0 Отговор
    Качете ги на кораби, и да отплават към държавата която ги направи бежанци.
  • 27 ДНК

    4 1 Отговор
    Нямa прoблeм, Турция щe приeмe нa cвoятa тeритoрия тoлкoвa милиoни aфгaниcтaнци, кoлкoтo e нeoбхoдимo. Нaли пoрaди тaзи причинa тe тoлeрирaт Турция в НAТO, кaтo eвтинo мeco зa oръдия и кoчинa зa вcички имигрaнти oт трeтия cвят?! В крaя нa крaищaтa вcички изгoрeни oт cлънцeтo aзиaтци c нaклoнeни oт cтрaдaниe oчи ca тeхни брaтя.
  • 28 къде ги

    16 0 Отговор
    видяхте тези 80% жени и момичета. Винаги са групи от по 20 / 30 / 40 повечето младежи и някое непълнолетно за цвят. Къде са тези жени и момичета. На слепи ли се правят тези от ЕС въхушката.
  • 29 юрист

    15 0 Отговор
    Вижте сега- след като правителствените им служители- полиция и армия- са се предали безусловно на талибаните, значи самите афганистанци ИСКАТ да се наложи шериата и НЕ ИМ ПУКА за правата на жените и децата им. Тогава- да не се приемат никакви бежанци от там. Разбирам, ако семействата на тези жени са хванали оръжие в ръка и са се сражавали с талибаните- така- да, става, би могло да се приемат жените и децата им или поне има основание да се счита, че тези хпра разбират светските правила на нашите общества и са мотивирани да ги спазват. След каот обаче случая не е такъв- да се оправят- не ни трябват в България твърде различни от нас хора, които ще ме гледат накриво, когато си облека дамския бизнес костюм- дамско сако и панталон или миди пола- и ще ме принуждават в собствената ми държава да живея по техните афганистански правила и норми- това просто НЯМА да стане и точка.
  • 30 МъничкоПодличко

    14 0 Отговор
    Въпрос: От къде на къде афганистанците бягат в Европа, а не в съседните им, близки по манталитет държави? Някой лукавства яко правейки се на жертва и едновременно с това играейки подла игра. Виждам човече с кипа на главата и банки в страната!
  • 31 Рошко

    7 0 Отговор
    На самолети и за обора с еднопосочен билет, те създадоха този хаос
  • 32 Сандо

    12 0 Отговор
    ЕС знае какво да прави с щастливите прасета и кокошки,с кривите краставици,с правата на човека в Русия,Китай и Беларус,знае кога и на кого да налага санкции,и изобщо знае куп неща,от които полза-никаква.Всичко останало за ЕС,ЕП и всички останали паразитни еврообразувания е потънало в непрогледна мъгла,като в мрачния Албион.
  • 33 БПФ

    17 0 Отговор
    Първо - къде ги видяха тия 80% жени и момичета? На самолетите се товарят - и през границата ни нахлуват само млади и здрави мъже на възраст за военна служба !!!
    Второ - изродът урсула, дето не знам вече колко беди навлече на Европа, ако продължава да настоява да напълни Европа с талибански терористи, е крайно време да бъде извлечена за краката от европарламента и обесена на първото дърво !!!
    Трето - някакви индивиди не са "бежанци" само защото те твърдят така. В Женевската конвенция е написано ясно кой е бежанец и къде е бежанец - в първата сигурна държава по пътя си, а не да обиколи половината свят, за да търсят най-щедрата социална система и най-толерантното местно население !!! Отделно - мъже годни за военна служба, които бягат, вместо да се сражават, не са бежанци, а ДЕЗЕРТЬОРИ.

    Талибанската напаст трябва да се спира на границата на Европа с кypшуми, а урсулата като ги обича толкова - да заминава при тях, не да ги кани тук !!!
  • 34 ЕВРО НЮЗ

    4 2 Отговор
    ПИСАХ.. Да бъдат настанени в домовете на НАТОВЦИТЕ... 20 години те плюскаха от тая далавера. Сега започват да се грижат те и берат плодовете на това което са посяли
  • 35 юрист

    14 0 Отговор
    Също така- лицата с мюсюлманска религия имат ''свойството'' да се капсулират в държавите, които са ги приели за международноправна закрила и създават мюсюлмански гета в централните части на градовете. Там трудно прониква дори местната полиция. Аз за себе си не виждам каквато и да е обща тема за комуникация с една мюсюлманка, въпреки, че се самосчитам за широко скроен човек. ВСИЧКИ теми, на които мога да разговарям с друга хетеро жена, са ЗАБРАНЕНИ за обсъждане от мюсюлманите- с изключение на готварството, но пък аз не съм кулинарка, а адвокат и обичайно си поръчваме храна по нета. Комуникацията е невъзможна, съответно- и включването им в нашето общество, освен ако агфанистанките не са атеистки и/или християнки, което е абсолютно изключение за жителите на Афганистан- едва ли ще се намерят и 5 такива жени в цялата им държава. Да отиват в турция или в други държави, които са ислямски- не им е мястото в нашето общество. Малко са ни другите проблеми, та и този сега...
  • 36 Перо

    11 0 Отговор
    Шефа на талибаните ясно заяви,че над 70% от населението на Афганистан живее под прага на бедността,затова,всички бегълци са само икономически емигранти.Талибаните не преследват никой! С населението са една кръв и религия,за това войската и полицията се предадоха без бой. Само джендърите измислят причини за ударен внос на примати с цел ликвидиране на ЕС,защото знаят,че не подлежат на интеграция в европейското общество.Просто да видят какво правят САЩ и Израел и да направят същото с емигрантите!
  • 37 Бивш канадец

    8 0 Отговор
    Решението е много лесно и ефективно. Просто всеки от тези "бежанци" още на границата да получи право на избор - целува кръста, хапва една свинска пържола - и - добре дошъл. Ако не иска - кръгом и напред, да се връща откъдето се е довлякъл. Има и трети вариант - да ги заселят в почивните станции над портата на които пише "Arbeit Macht Frei". На бас, че желаещите сиииилно ще намалеят!
  • 38 хехехе

    0 0 Отговор
    Ще ги прави скиори бордисти и сърфисти
  • 39 тор

    2 0 Отговор
    ЕС не знае какво да прави с бежанците от Афганистан
    $"Великата" Хамерика създава проблем и Европа да маже положението.
    Я по добре да ги направят евродепутати в Брюксел, те и без това нищо не вършат като хората.
  • 40 хехехе

    4 3 Отговор
    Нормално е при война да бягат мъже как виждате жена еле па малко дете да минава хиляди километри да избута другите да се качи в Самолет или да прескача огради.
  • 41 по европейски

    6 0 Отговор
    80% са се самоопределили като момичета!
  • 42 пешо

    5 0 Отговор
    да си ги праща на краварите .
  • 43 Курц

    3 0 Отговор
    Големи бежански лагери трябва да бъдат създадени в силна и богата(нали) мюсюлманска Турция, която е близка до културата и разбира се религията на тези нещастни бежанци и в тази страна те ще се чувстват като у дома си. Турция няма да се преструва на добра и „лошите“ европейци отново ще страдат.
  • 44 pbdan

    4 0 Отговор
    Това го пиша още от първата вълна бежанци през 2015г.:
    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.
  • 45 за правят

    2 0 Отговор
    деца.....
  • 46 1520

    1 0 Отговор
    накораб и директно за сащ защото те създадоха този хаос
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: