Last news in Fakti

23 Август, 2021 17:47 2 269 2

Под блокада! Всички полети на летището в Кабул са спрени

  • кабул-
  • афганистан-
  • летище

Според телевизионния канал Tolo News най-малко 40 души са загинали на аерогарата в резултат на стрелба, премазване и падане от самолет по време на евакуацията

Под блокада! Всички полети на летището в Кабул са спрени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Афганистанската служба за гражданска авиация обяви спиране на полетите на летище Кабул до по-нататъшно уведомление, предава РИА "Новости".

„Всички полети на международното летище "Хамид Карзай" са преустановени“, се казва в изявление във Facebook от агенцията.

Службата също призова гражданите да не посещават летището „за да се избегнат тълпи и последващи възможни инциденти“.

Ведомството работи за възобновяване на полетите както между афганистанските провинции, така и в чужбина.

На летището в Кабул цари хаос от началото на миналата седмица, като много излитания и кацания на хеликоптери, превозващи чуждестранен персонал, включително дипломати, и афганистанци в чуждестранни мисии, са евакуирани от страната. Много афганистанци в опит да напуснат страната щурмуват не само сградата на летището, но и самолетите. В медиите и социалните мрежи се появиха снимки и видеозаписи на хора, качващи се на самолет, който вече е готов за излитане, някои видеа показват как самолетът излита с хора на шасито.

Според телевизионния канал Tolo News най-малко 40 души са загинали на летището в резултат на стрелба, премазване и падане от самолет по време на евакуацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тутутуъу

    12 1 Отговор
    Нямам нищо против тях.На границата жените да си облекат по един потник и клинче,мъжете да хапнат по една свинска пържолка и да влизат в Европа.Навсякъде в Саудитска Арабия ходих с блузи с дълъг ръкав , кърпа на главата и пола до земята.Там трябва да се съобразяваме с традициите и обичаите им,а те като дойдат тук не се съобразяват с нашите ,ами налагат и тяхните.
  • 2 Да пиша

    3 0 Отговор
    Чувал съм ,че има но не съм виждал ,летящия холандец . Но видях ,летящи афганистанци.
Новини по държави: