Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Юли, 2023 07:09 4 591 91

Проучване: ето какво мисли светът за Русия и Путин

  • владимир путин-
  • русия-
  • нато-
  • българия-
  • гърция-
  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • война-
  • проучване-
  • руснаци

Най-лошо мнение за Русия и Путин имат шведите и поляците, а най-добро - индийците

Проучване: ето какво мисли светът за Русия и Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Добре известно е, че войната на Русия срещу Украйна промени отношението на света към Русия и Владимир Путин в негативна посока. Ново социологическо проучване на американския "Пю Рисърч център", публикувано в понеделник, 10 юли, свидетелства както за засилването на тези тенденции, така и за изключения в обратната посока. Анкетирани са били около 30 000 души от 24 страни.

Те са били помолени да оценят доверието си към Русия и нейния президент Владимир Путин, отделно към украинския президент Володимир Зеленски и да изразят отношение по темата за руските енергийни доставки. Някои респонденти в държави от НАТО са били попитани и за отношението им към Алианса.

Още новини от Украйна

Как се променя отношението към Путин?

Като цяло сред 24-те изследвани държави отношението към Путин е отрицателно. Цели 87% от анкетираните нямат доверие в провежданата от руския президент международна политика. Тук влизат както отговорилите с "нямам никакво доверие", така и с "нямам прекалено голямо доверие". Полша и Швеция имат най-високите нива на негативно отношение към Путин - 98%, а в Германия 92% от респондентите са със същата нагласа. В Германия, където няколко години преди руската инвазия в Украйна към Путин имаше по-добро отношение, отколкото към Доналд Тръмп, ръстът на негативните настроения към руския президент продължава. Докато през 2022 г. 14% от германците са имали положително отношение към външната политика на Путин, при проучването през пролетта на 2023 г. такава нагласа споделят едва 8% от хората.

В някои държави отношението към руския президент се е влошило особено рязко. Аржентина е една от тях: там през 2019 г. всеки втори е заявил, че няма доверие във Владимир Путин, докато през 2023 г. делът им е нараснал до цели 74% от населението на страната.

Единствената страна сред анкетираните, в която над половината респонденти изразяват положително отношение към Русия, е Индия - 57%. В Индонезия този дял е 42 процента, в Нигерия и Кения - съответно 42 и 40 на сто, а в Южна Африка - близо една трета от населението (28%). В девет от изследваните държави по-благоприятно отношение към Русия са изразили хората, по-млади от 40 години. В Европа най-положително е отношението към Русия в Гърция (32%), Унгария (23%) и Италия (18%).

Какво мислят българите?

Въпреки че България не е сред включените в изследването страни, друго проучване - GLOBSEC Trends 2023, публикувано през май - показа, че 44% от българите смятат Русия за отговорна за войната. Делът на хората с подобна нагласа обаче намалява - 50% са дали същия отговор година преди това. Трийсет и два процента от българите смятат, че Западът е провокирал Русия, а според 15% от тях отговорността е на Украйна. В Европа само Словакия има по-малък процент (34%) от граждани, за които Русия носи отговорност за войната в Украйна.

Отношение към руските енергийни продукти

Респондентите са били помолени и да отговорят дали за тях е по-важна твърда политика спрямо Русия по въпроса за Украйна или предпочитат да продължават да имат достъп до руски нефт и газ. Две трети от тях, 66% са избрали първото. Отново шведите и поляците тук са най-радикално настроени - съответно 90 и 84 процента от анкетираните в двете страни са избрали твърдата политика към Русия. Сред страните, за които достъпът до руските енергийни ресурси е по-важен за мнозинството, са Индия, Гърция и Унгария.

Половината от анкетираните се доверяват на Зеленски

Малко повече от половината от анкетираните - 51% - се доверяват на украинския президент Володимир Зеленски напълно или частично, а 39% са на обратното мнение. Най-високото доверие към Зеленски е регистрирано в Швеция, Великобритания и Нидерландия - съответно 86%, 77% и 73%. Най-ниско доверието към него имат хората в Унгария (11 %), Аржентина (24 %), Мексико (25 %) и Индонезия (32 %).

Гърция е недоволна от НАТО

В 11-те изследвани държави членки на НАТО 78% от анкетираните са заявили, че имат положително отношение към военния Алианс. Единствената страна, в която отрицателното отношение надделява над положителното, е Гърция - 55 срещу 40 процента. Малко над една трета от анкетираните гледат неблагоприятно на НАТО и в Испания, Унгария и Франция. Лидер по симпатии към алианса е Полша с 93 процента одобрение.

Автор: Роман Гончаренко


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАН ЮВИГИ

    15 87 Отговор
    Всичко ще бъде Украйна !
    Казах !

    Коментиран от #5, #21, #32, #47

  • 2 Само питам

    88 13 Отговор
    Ами като сте направили изследването сред страните членки на нато , какъв очаквате да е резултата ?

    Коментиран от #14

  • 3 пацо

    27 79 Отговор
    Само да не барат Путин докато окончателно не затрие русия
    Няма друг който така успешно да направи това
    Аз съм му фен

    Коментиран от #7, #10

  • 4 Това

    32 3 Отговор
    винаги си е било така,от векове насам,така че без паника,моля..
  • 5 Хан Кубрат

    83 15 Отговор

    До коментар #1 от "ХАН ЮВИГИ":

    Украйна няма да я има !
    Казах!
  • 6 светльо

    12 49 Отговор
    Мнението се променя с разстоянието, колкото по далече толкова по добро, най-близките държави не искат да имат нищо общо с тях...
  • 7 Гацо

    60 10 Отговор

    До коментар #3 от "пацо":

    Да не барат Путин докато не затрие краварника .
  • 8 Даммммм

    74 9 Отговор
    Пак розови мечти...Нали знаете как е в демокрацията-не е важно как гласуваш-а кой брои....И още нещо-Путин не е президент на Русия та да се харесва на света-важното е да работи за суверенитета и благото на държавата си.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Абе

    11 53 Отговор
    Нормално е циганите да го харесват. И в България е така.
  • 12 А сега

    53 5 Отговор
    Я да видим мнението за Байдън и без война--гарантирам че ще е НУЛЕВО.
  • 13 А какво мисли света за бай дън

    54 9 Отговор
    Подпалвача на войни пиромана късетъчен
  • 14 Мда

    12 23 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    Швеция, Аржентина, Индия, Южна Африка, все натовски страни!

    Коментиран от #18

  • 15 друго проучване

    47 3 Отговор
    US конгресменка: Не искаме американски деца да умират заради позицията на бай Дън за Украйна .
    “Срам за нашите лидери, които са обсебени от спонсорирането и подклаждането на война и смърт на чужди земи, вместо активно да преговарят за мир.
    Републиканката Тейлър Грийн многократно се обяви против подкрепата на Киев. Тя също обяви намерението си да внесе в Конгреса законопроект за импийчмънт на Байдън за “нарушаване на конституционни задължения”
  • 16 Абе

    7 32 Отговор
    Столипиново и Факултето подкрепят Путин.

    Коментиран от #36

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 намери какво да кажеш

    32 3 Отговор

    До коментар #14 от "Мда":

    Аржентина, Индия, Южна Африка... подкрепят Путин !

    Коментиран от #22, #25

  • 19 Някой

    49 4 Отговор
    Удобно, проучването е направено е САЩ и страните на ЕС (марионетки по същество). Много се съмнявам, че данните от страни като Бразилия, Аржентина и т.н. са автентични. Там хората се чудеха как да се отърват от американския колониализъм. Взеха да дишат по-спокойно през последните 2 години, защото видяха възможност да се измъкнат от лапите на САЩ. Руснаците се отнасят много по-човешки с партньорите си и това се оценява високо.
    Тъй че, ДВ може да си пише колкото иска пропаганда. Никой няма да се хване. Даже обратно - и да кажат истината по погрешка, хората пак няма да им повярват.

    Коментиран от #28

  • 20 Хм, хм

    41 3 Отговор
    И колко пъти ще я претопляте тая манджа? Постигате обратен ефект.
  • 21 Някой

    36 2 Отговор

    До коментар #1 от "ХАН ЮВИГИ":

    Да, както ти писах под друга статия, Зеления ще бъде първия интергалактически император. Скоро!
    Само още 2-3 линейки да дръпне!

    Коментиран от #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 бай Натю

    35 1 Отговор
    Потника критикувал вчера цялото нато . Иска да приемат Украйна и цялото нато във война с Русия ! Да Ама от натото се дърпат нещо !
  • 24 Кап.Петко Войвода

    35 6 Отговор
    И в тояга не можете изби любовта на българина към Русия
  • 25 Мда

    12 2 Отговор

    До коментар #18 от "намери какво да кажеш":

    Поне чети преди да ръсиш умности!

    Коментиран от #33

  • 26 Поляците за всички

    26 1 Отговор
    имат лошо мнение.
    А шведите?
    Ми явно още им държи влага.
    Но няма да е задълго, щото новите шведи не ги интересува а те стават все повече и повече.
  • 27 Хм, хм

    29 2 Отговор

    До коментар #21 от "Някой":

    Вярно бе! Как са пропуснали Слънчевата система и Млечния път в тази анкета?! За следващата такава, да си знаете.
  • 28 Е все има 100 индийци

    22 1 Отговор

    До коментар #19 от "Някой":

    в Америка, тях са питали.
  • 29 Селянин

    33 3 Отговор
    Хубаво е да напишете, какво мисли светът за DW?
  • 30 Ехааа

    33 2 Отговор
    От 200 държави питали 24 от които повечето са пудели на Америка и генерализират ,че от 7 млрд мнозинството не харесвали Путин!?! Тая пропаганда в България не върви
  • 31 Сух

    23 2 Отговор
    Важно е какво мисли българина, света ни най малко ме интересува. Както света не го интересуваме ние..
  • 32 катран

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "ХАН ЮВИГИ":

    ще бъде..а къде са хората..50% вече са избягали, другите груз 200...юруш напред и надолу..
  • 33 това скалъпено проучване

    16 5 Отговор

    До коментар #25 от "Мда":

    Какво да чета . Ще го видиш на срещата на БРИКС .

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Какво

    4 7 Отговор

    До коментар #33 от "това скалъпено проучване":

    Е Брикс?

    Коментиран от #40, #65

  • 36 Георги

    7 11 Отговор

    До коментар #16 от "Абе":

    Само срещу по 5 кебапчета , по 6 бири и по 50 лв на калпак ,иначе НЕ.
    Така че ,Митрофанката са се бърка

    Коментиран от #68

  • 37 Само питам

    19 1 Отговор
    Гледам в това проучване България я няма ? Защо ли ?
  • 38 Да се направи проучване

    2 9 Отговор
    В съседите на Русия.Те най-добре знаят.
  • 39 Урюрвкос

    19 5 Отговор
    бившите от СССРето искат Путин да им направи специална военна операция защото им е писнало от демокрация, корупция и олигарси
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Дъртикурти

    23 3 Отговор
    Харесвам Путин, макар че, по добре да си го харесват в Русия. Не харесвам Байдън и това също не е важно, защото не го харесват в Щатите. Мразя джендърска Юръп. Обичам си България , но виждам как чрез продажните политици, вече сме близко до географска територия, вместо държава.
  • 42 Бай Дано

    16 0 Отговор
    Америкаската ,, Пю рисърч” естествено че ще е 98% трябваше направо да кажат 100% така щеше де е по достоверно
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 ПО ТОЧНО

    18 2 Отговор
    Защо ни облъчвате и натрисате безумията на дойче зеле и бесарабски фейк...........?????????????
  • 45 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    16 3 Отговор
    ТАКА МИСЛЯТ ЗАПАДНИТЕ ПРОМИТИ МОЗАЦИ
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 САМО КОМЕНТИРАМ 😉

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "ХАН ЮВИГИ":



    Колкото повече ЧУЖДИТЕ политици НЕ харесват Путин, толкова по-ясно е, че той работи ЗА интереса на собствената си държава и сънародниците си. Ясно е и, че НЕ се навежда пред другите и НЕ е марионетка.


    Коментиран от #66

  • 48 Да живее РУСИЯ

    15 8 Отговор
    Путин е велик
  • 49 Пха ха ха ха

    10 3 Отговор
    ДВ защо ви изгониха от Турция????
  • 50 Фъшо

    11 4 Отговор
    ДВ трябва да бъде забранено и изгонено от България
  • 51 Ха ха ха

    5 8 Отговор
    Пак са налазиха форумите рашлявите въшкари.,... Бяха се покрили докато Пирожкин маршируваше към масква.....

    Коментиран от #89

  • 52 Гост

    8 2 Отговор
    ДВ дава отчет за похарчени пари за пропаганда. Явно обаче голямата част са пари на вятъра.
  • 53 Джуджето Хаяско много лъже

    4 14 Отговор
    Китайският лидер Си Цзинпин е предупредил руския президент Владимир Путин срещу използването на ядрени оръжия в Украйна. Той е направил това по време на държавно посещение в Москва през март тази година, според източници на Financial Times сред западни и китайски официални лица.

    Според представител на западното разузнаване, Путин е бил разочарован от посещението на Си Цзинпин, тъй като то не е донесло никакви ползи за Русия. Китайският лидер отказа да подпише споразумение за изграждането на газопровода "Силата на Сибир-2".

    Ако Русия използва ядрено оръжие по време на войната в Украйна, "всичко това ще се окаже в минус за Китай", обясни един от официалните лица. Това развитие може да настрои ЕС срещу Пекин, докато продължаващият китайски натиск върху Москва по този въпрос помага за подобряване на отношенията с Европа и САЩ.

    Коментиран от #62

  • 54 Хахаха

    8 2 Отговор
    Ама целия свят да видиш хахахахаха я се спрете бе 800мил население не е целия свят това е едва 10% какво ще кажете за останалите или те се намират на дръф свят дори от тези 800мил половината не вярват на тяхното си правителство
  • 55 РУСКА 🐻

    6 3 Отговор
    ДОЙЧИ ЗЕЛИ :D ПХАХАХА
  • 56 Механик

    8 3 Отговор
    На Путин му дреме за това кой какво мисли за него и страната му. Той има огромна страна с огромни ресурси. В това число и човешки ресурси.
    Милите ли, че на някой богати влатен човек му пука какво мисли за него бай Пешо-Пърцуцата?
    Същото е и при Путин, само че умножено по милиард милиарди.
    А вие си пишете каквото си искате. За това ви се плаща, дето се вика. Друг е въпроса, кой ли ви вярва.
  • 57 Гай Турий

    9 1 Отговор
    САЩ и Англия нямат интереси Украйна да влезе в НАТО. Ако тя влезе, те няма да може да се намесват така активно и в почти всякакво оръжие без ядрено. Влизането на тая измислена страна в НАТО ще доведе до ТСВ и разгром както на САЩ, Алибона, НАТОвските страни, така и на голяма част от човечеството.
  • 58 Хахахахаха

    8 2 Отговор
    Българите не били включени явно само удобни нациики и това е светът жалки пошли отчаяни
    Пропагандиски опити
  • 59 Артилерист

    8 3 Отговор
    Нямат умора американските пропагандисти. Преди време изразих скептицизъм-не твърдение, нали-в данните от тез стъкмистики и един редовно висящ тук ме обвини в некомпетентност. Ама, ако беше се научил да чете внимателно, щеше да разбере, че изобщо нямам подобни претенции-такива аз предявявам по военната тематика и на първо място касаеща АРТИЛЕРИЯТА. И как няма да се съмнявам в статистиката, при положение, че е изкарала, че към Путин има значително негативно отношение в подчинените на американците страни. Ами то това е известно и без да се прикрива с имитация на т. нар. социологическо, нали, допитване. Посочете ми поне един само признак, по който американската пропаганда не е обидила, обвинила и омаскарила
    Вл. Путин и Русия. По-важно е обаче да се посочи, че в Русия Вл. Путин се ползва със завидно доверие, което показва колко руското общество е обединено около своя ПРЕЗИДЕНТ, за разлика от американците спрямо деменцията. Както е важно и да се каже, че АМЕРИКАНСКАТА ХЕГЕМОНИЯ ПРИКЛЮЧИ, независимо колко много стъкмистики, подобни на посочената в материала, ще ни предложи американската пропаганда.
  • 60 Нищо ново от

    7 2 Отговор
    външната и нашата официална пропаганда. За Путин всичко ЛОШО знаем.
    Стига с тоя Путин.
    Искам да ми очертавате светлия образ на зеленото шмъркало, което търчи по света, проси и настоява за оръжие, пари и влияние и НИЩО НЕ ПРАВИ за спиране на войната, защото така са му казали отвъд океана.
  • 61 Симо

    6 3 Отговор
    Страхотна статия, няма що. От 195 държави в света, някой си попитал 24!!! От тях 20 били от западната коалиция и няколко от финансовите роби на МВФ. Това е като да се провежда състезание по хвърляне на ютия в някое скандинавско село и това събиране го наричат световно първенство и победителя севтовен шамлион. Смешни сте. Даже в собствените си очи.
  • 62 ето нивото на

    6 1 Отговор

    До коментар #53 от "Джуджето Хаяско много лъже":

    джендърските "евроатлантици". Прочетете поста на този човек и му направете разбор - логика, граматика, последователност. Такива трябват на мъртъв от Козяк. Само че не знаят, че работят в полза на руската кауза.
  • 63 Мишел

    4 7 Отговор
    Какво мисли светът за ..., когато в Швеция 97% от 10 500 000 души имат негативно отношение, а в Индия 57% от 1 425 000 000 души имат позитивно😀😀😀

    Коментиран от #75, #77

  • 64 Гацо

    5 4 Отговор
    След края на Испанската гражданска война 1936/39 испанската полиция започва да разпитва пленените комунисти. Те така упорито отричали очевидни факти - както всички комунисти по света, така казвали на черното бяло, че полицията поканила за консултации проф. Антонио Валиехо Нагера /1889-1960/, бащата на испанската психиатрия, преподавател в Мадридския медицински университет. В продължение на година провел стотици беседи с пленените интербригадисти, затворени в манастира "Сан Педро де Кардена" до Бургос и представил заключението си: "Комунизмът не е идеология, а вид психическо заболяване".


    И ето тук го набрюдаваме същото . На черното бяло се казва Зеленски бил фашист ,нищо ,че е евреин ,наркоман мошеник и клоун. Ама то е точно обратното . Клоуна се крие по бункерите.

    Коментиран от #74

  • 65 Хахахаха

    2 3 Отговор

    До коментар #35 от "Какво":

    БРИКС са държави от света, от която в най-богатата от тях ядат пържени камъни, за да стига храната за всички! Хахахаха. Останалите са фалирали.
  • 66 Хахахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #47 от "САМО КОМЕНТИРАМ 😉":

    А ти пита ли сънародниците на Путин дали са на същото мнение? Много голяма част от тях, не подкрепят изолирането на Русия от западните страни!
  • 67 Пропагандата продължава ПП

    5 0 Отговор
    Не вярвай на проучвания,
    които не си фалшифицирал сам

    Немска поговорка
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Проучване

    4 1 Отговор
    Голям процент българи искат да отрежатаГлавите на Роман Гончаренко и ШвабскитеСвине. Не спряхте да квичите.
  • 70 Жссттт

    2 4 Отговор
    Аз мисля че джуджето е един застаряващ малък човек, прекаляващ с ботокса изпитващ ужас от смъртта .

    Коментиран от #88

  • 71 Хахаха

    3 1 Отговор
    Дойче зеле
  • 72 Аспарух

    2 4 Отговор
    Нашите роми и като техните братя индийци са русофили
  • 73 Кои индийци имат добро мнение

    0 0 Отговор
    Нашите или индийските
  • 74 Аспарух

    5 4 Отговор

    До коментар #64 от "Гацо":

    На 100% е така.Аз тука многократно съм писал да си русофил и да харесваш руският крепостен свят и Путлер е психическо заболяване.

    Коментиран от #87

  • 75 Това само доказва

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "Мишел":

    Че количеството не означава качество. И ти имаш количества коментари, но само толкова...
  • 76 Прокопий

    2 1 Отговор
    Аз откога разправям, че ТЪМНОЛИЛАВИТЕ са му най-големите фенове!
    Вижте максудската копейка и ще се сетите - най-сетне и социолозите ми верифицираха твърдението!
  • 77 Прокопий

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Мишел":

    Мишел ли си, Мишелин ли си, обикновен дрон ли, ама предпочитам 10мил. цивилизовани хора, към които няма и какпка съмнение за расов предрасъдак, ако ме разбираш...
    А, да питам: от Столипиновио или от Факултето ви е тролския кръжец?
    За един прЕател питам, че гледам сте големи фенове на Индия...
  • 78 Путин

    3 3 Отговор
    И Путин си го премести...

    Коментиран от #83

  • 79 стоян георгиев

    5 1 Отговор
    Та от проучването ставя ясно че ние бием даже индииските роми по липса на акъл.тва едва ли учудва някого извън калотина? Така е във всичко и затова читавите сбират багажа с еднопосочен билет ,а тук остават бившите милиционери и селските пияници да дават мнения и да потдържат ситуацията.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Рамбо

    3 3 Отговор
    Ний сме към Русия! Както решат в Кремъл, така ще жиеем. Така е било и така ще бъде, защото това е геостратегическо решение и никой не може да го промени!

    Коментиран от #82

  • 82 Иван

    3 2 Отговор

    До коментар #81 от "Рамбо":

    ТиЙ си за Русия значи ) Значи, значи - копейка. БравоС
    Вярно, бякме 45 годино под ботуша на Кремъл, ама раят на комунистите свърши !
    Никога повече Кремъл, ако искаме да съществува България !

    Коментиран от #86

  • 83 Пyтьo

    3 2 Отговор

    До коментар #78 от "Путин":

    Пyтьoто отдавна няма какво да мести !
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Ахахахахахах

    2 0 Отговор
    ДРЪН ЗРЪН БЛА БЛА..МЕНТЕ СТАТИСТИКА ОТ МЕНТЕ АНКЕТА ОТ МЕВТЕ САЙТ! 2/3 ОТ СВЕТА Е ЗА РУСИЯ..! ТОВА Е ФАКТ!
  • 86 Ахахахахахах

    4 1 Отговор

    До коментар #82 от "Иван":

    АВЕ ЛЬОЛЬО...РУСИЯ ТИ ПОСТРОИ БЪЛГАРИЯАМЕРИКА И ЗАПАДА Я РАЗГРАДИХА А МАЛОУМНИЦИ КАТО ТЕБ СЕ РАДВАТ ЧЕ СА КОЛОНИЗИРАНИ!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ахахахахахах

    2 1 Отговор

    До коментар #70 от "Жссттт":

    Това същото джудже на 75 г посещава още фитнеса смешник.Какъв е Байгъндън тогава...!!!Ахахахаха
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 СТЪКМИСТИКА

    1 0 Отговор
    ПЪЛЕН ФАЛШ
  • 91 Мдаааа

    1 0 Отговор
    Това проучване на професионален език се казва проверка на формирането на общественото мнение. Доста пари се наливат в тази система. Участват посолствата, ЦРУ и военните щабове. Това си е част от планирането на операцията. Американските стратези от виетнамската война на сетне не могат да си позволят неуправляемо обществено мнение и протестни вълни на населението. Ето защо всички медии активно работиха в първата фаза на войната в ИРАК, а именно обработка на общественото мнение. Целта - да бъдат убедени хората, че войната в Ирак е наложителна и задължителна. Сега се подготвя общественото мнение за тезата, че война на НАТО с Путин е не само необходима, но и задължителна. Живеем е един луд луд свят!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания