Last news in Fakti

4 Октомври, 2023 19:50 1 299 23

Премиерът Никол Пашинян: Оставката ми няма да реши проблемите на Армения

  • никол пашинян-
  • армения-
  • азербайджан-
  • нагорни карабах

Пашинян, който е на власт от 2018 г., заяви, че Армения винаги е била изправена пред предизвикателства

Премиерът Никол Пашинян: Оставката ми няма да реши проблемите на Армения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Изпадналият в затруднение премиер Никол Пашинян днес заяви, че ще подаде незабавно оставка, ако това ще реши проблемите на Армения, но смята, че това няма да се случи, и е убеден, че само ще влоши нещата, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Коментарът му пред опозиционен член на парламента отразява нарастващия натиск върху Пашинян, след като съседен Азербайджан пое контрола над населената с арменци област Нагорни Карабах миналия месец.

Оттогава повече от 100 000 души – повечето от жителите на Нагорни Карабах – са избягали и са потърсили убежище в Армения, страна с население от едва 2,8 милиона души.

Пашинян, който е на власт от 2018 г., заяви, че Армения винаги е била изправена пред предизвикателства.

"Ще го кажа направо: ако знам, че например с моята оставка или отстраняване ще бъдат решени всички тези предизвикателства, ще го направя още в следващата секунда, защото, за разлика от вас, аз не съм и никога не съм бил залепен за стола си", цитира думите му държавната информационна агенция Арменпрес.

"Но всички мои анализи показват, че това ще доведе до точно обратен резултат. И това също е причината, поради която това не се случва."

Протестиращите призоваха Пашинян да се оттегли заради случилото се с Нагорни Карабах, което повечето арменци смятат за национална трагедия, която ги е принудила да изоставят земите на предците си.

Регионът е международно признат като част от Азербайджан, но етническото арменско мнозинство в него се радваше на де факто независимост, след като се отдели в резултат на война през 90-те години на миналия век след разпадането на Съветския съюз, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ти си съсипа

    34 1 Отговор
    сънародниците, уруд безподобен

    Коментиран от #11

  • 2 Денков

    39 2 Отговор
    Оставката ми няма да реши проблемите на България.
  • 3 Санкция

    28 0 Отговор
    Но е добро начало...
  • 4 МАЙНА

    41 1 Отговор
    Този е арменския КИРО. Затри си родината заради 30 сребърника.
  • 5 Ице

    15 0 Отговор
    Я пробвай, а? Страх ли те е?
  • 6 Ъъъъ

    18 1 Отговор
    Подай оставка .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 сиско

    1 0 Отговор
    фжфжффффффффффффффффффффф
  • 9 Българските турци

    24 2 Отговор
    Ердоган предлага най логичното решение за Армения ! "Да сключи мир с Азербайджан , да обърне гръб на фалшивото ухажване на запада, ако трябва да скъса дори с Русия и достойно да си заеме мястото между държавите от региона за споделят заедно и облагите и недостатъците на геополитиката и стратгията на оформящия се Кавказки коридор между Запада и Изтока и коридора който започва от Персийския залив и ще го свърже с Черно море и Европа "!!!...Арменците са умен народ и ако се освободят от западното изнудване , ще намерят най правилното решение !

    Коментиран от #15

  • 10 гост

    22 0 Отговор
    Просташки нахална подлога като нашите послушковци !
  • 11 Оставката не,

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "ти си съсипа":

    обаче обесването, морално ще подкрепи народа на Армения! Разбира се и на останалите подлоги на Сорос и сащ!

    Коментиран от #13, #14

  • 12 Павел пенев

    19 0 Отговор
    Подавай оставка и бягай във Франция при твоите роднини, но не е ясно от прост журналист какво може да стане?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 точно така

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "Оставката не,":

    Тоя тъп и нагъл мазен продажен предател (изписано му е на физиономията) в крайна сметка ще бъде принуден да подаде оставка и колкото повече се бави толкоз по-навътре ще му влиза..........ама понеже не му стига акъла ще стои до последно и може и да не се размине само с оставка, нищо чудно арменците да му отрежат празната кратуна и то с пълно основание!
  • 15 Българските турци

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българските турци":

    В 1300 годишната Българска история има примери за подобни предложения за мир и сътрудничество, които са завършили за съжаление със секира ! Не вярвам един журналист като Никол Пашинян да не е уловил логиката на развоя на събитията , че да допусне и оная фатална грешка , след която неизбежно идва секира или ятаган !
  • 16 Открпвение

    6 0 Отговор
    Оставката то ще предотврати да създаваш нови проблеми на Армения, защото ти като Атлантист ще продължиш да го правиш. Така е навсякъде по света.
  • 17 Тодоров

    4 0 Отговор
    САЩ разбраха, че Украйна е бита карта. "Цветната" им революция не се получи (да се настанят директно срещу Русия). Не се получи и в Казахстан. Пробваха с Грузия - удариха на камък. Сега Армения - защо ли Русия не се намеси в нагорни Карабах ? Ами защото директно казаха на Пашинян да си коригира антируската политика и да внимава с ухажването на САЩ и Запада, за да не се повтори украинският сценарий. Ердоган и Русия нямаха разминаване по конфликта в Нагорни Карабах.
  • 18 Тодоров

    4 1 Отговор
    Запада веднага "зарева" за Армения. Среща в Гранада с участието на Германия, Франция и представители на ЕС (може би изкукуригалия Жозеп Борел), но.....основните играчи Русия, Турция и Узбекистан отказаха участие в режисирания фарс. Защо Запада си навира носа в този регионален конфликт ? Той на практика приключи. Нагорни Карабах е международно призната територия на Узбекистан. Но подобно на Зеленски САЩ и някои техни сателити се опитват чрез протежето си Пашинян отново да предизвикват, меко казано Русия. Да, но този път и Турция ще се разсърди. Ердоган преди дни каза защо им е Европейския съюз след 40 години чакане. Пашинян просто трябва да си подаде оставката веднага

    Коментиран от #22

  • 19 Верно ли бе

    1 0 Отговор
    Напротив , точно оставката ти е първата стъпка към решението на проблемите. Те проблемите ескалираха именно заради твоите действия и бездействия , продажнико.
  • 20 Верно ли бе

    1 0 Отговор
    Напротив , точно оставката ти е първата стъпка към решението на проблемите. Те проблемите ескалираха именно заради твоите действия и бездействия , продажнико.
  • 21 катран

    1 0 Отговор
    името пашинян ще е синоним на катастрофа за арменци..факт..може да обвинява и Путин и Баку, и Европа със САЩ..но какво друго остава..разбира се всички са виновни без никола..
  • 22 Поумнял

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Тодоров":

    Не е ли на Таджикистан?! Или, викаш все тая!:0 Аз, залагам на Азербейджан!:)
  • 23 Шибанян

    1 0 Отговор
    Мръсна USA подлога