Last news in Fakti

10 Декември, 2020 13:35 4 150 5

Тревога в Германия: COVID инфекциите и починалите могат да продължат да нарастват

  • германия-
  • коронавирус

Най-голямата икономика в Европа се намира в частичен локдаун от шест седмици, като баровете и ресторантите са затворени, но магазините и училищата са отворени

Тревога в Германия: COVID инфекциите и починалите могат да продължат да нарастват  - 1
Снимка: Shutterstock

Коронавирусните инфекции и свързаните с тях смъртни случаи в Германия вероятно ще продължат да нарастват през следващите седмици, заяви в четвъртък шефът на Института по инфекциозни болести "Роберт Кох" (RKI) - Лотар Вилер, цитиран от Ройтерс.

"Настоящият ръст на инфекциите с COVID-19 е обезпокоителен", каза той по време на пресконференция и допълни: "Ситуацията все още е много сериозна и се е влошила през последната седмица. В момента наблюдаваме нарастване на инфекциите".

Според него скоро може да има нов експоненциален ръст на случаите на COVID-19 в Германия. По време на пресконференцията Вилер предупреди, че изравняването на кривата е "изключително крехко" и че числата продължават да нарастват.

Ръководителят на звеното за наблюдение на RKI, Уте Рексрот, каза, че нарастването на случаите, особено във федералните провинции Тюрингия, Бранденбург и Саксония-Анхалт, е тревожно.

Представените в четвъртък последни данни на института показват, че продължава и рязкото нарастване на броя на жертвите на COVID-19, като през последните 24 часа те са се увеличили с 440 до общо 20 372.

Потвърдените случаи на COVID-19 пък са се увеличили с 23 679 за последното денонощие до общо 1 242 203, поставяйки нов рекорден дневен ръст, според данните на RKI. Предишният рекорд беше поставен на 20-и ноември, когато броят на заразените нарасна с 23 648.

Най-голямата икономика в Европа се намира в частичен локдаун от шест седмици (от 2-ри ноември), като баровете и ресторантите са затворени, но магазините и училищата са отворени. Това спря експоненциалния растеж на коронавируса, но втората вълна на Covid-19 се оказва много по-трудна за укротяване и води до повече жертви от първата вълна, посочва Ройтерс.

От Института по инфекциозни болести "Роберт Кох" посочиха, че ако хората не намалят собствените си контакти с 60%, ще бъде необходимо въвеждането на по-затегнати противоепидемични мерки.

Шефът на RKI Лотар Вилер също така призова хората да не пътуват по време на Коледните празници.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС Натовец

    4 3 Отговор
    Докато не смешам оранцевия с розовия бидон нищо не се знае.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гастерарбайтер

    14 2 Отговор
    Добро утро, за една вече недисциплинирана и мизерна нация на която и липсват хигиенни навици откакто се напълни с гостите на Меркялица е нещо нормално който е ходил там знае за какво става на въпрос.
  • 4 Каниджа

    10 0 Отговор
    Немците вече 30 години ни се мешат с техните НПОта и дори назначиха премиер който го научиха как да маниполира изборите!
  • 5 Ххх

    4 0 Отговор
    Кой ще плати сметката накрая ????? Унищожена Европа губи всякакви международни позиции и авторитет !!!!!!!!!! Докога ще слугуваме на умиращата Англо-Американска банда ???