Last news in Fakti

2 Декември, 2015 13:04 3 570 3

Ново Lambo за 100-годишнината на Феручо

  • lamborghini-
  • centenario-
  • huracán-
  • aventador-
  • женева 2016

Lamborghini ще отбележи стотния рожден ден на основателя си Феручо Ламборгини със специален модел. Centenario ще дебютира на салона в Женева и ще бъде произведен в ограничена серия от 20 екземпляра, разказва шефът на марката Щефан Винкелман в интервю за британското сп. Auto Express.

Юбилейният модел най-вероятно ще бъде моторизиран с форсирана версия на 6.5-литровия V12 на компанията, който развива 740 к.с. в Aventador Superveloce. За Centenario мощността му ще бъде увеличена на поне 760 коня, които ще позволяват ускорение от място до 100 км/ч за около 2.5 секунди.

Винкелман споделя, че специалното Lambo няма да прилича на нито един от съществуващите модели на марката. "Немислимо би било да използваме готова база. Автомобилът ще бъде напълно различен от Huracán и Aventador", твърди изпълнителният директор на Lamborghini.

Ограниченият тираж на Centenario, описван от информатори като "красив и не толкова екстремен, колкото може да се очаква", със сигурност ще се разпродаде за отрицателно време. Както признава Щефан Винкелман, "все пак сме си направили сметката преди да пристъпим към производство".

Техническа информация за моделите на Ламборгини - ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Lamborghini

    0 1 Отговор
    Дизайнера на Lamborghini си знае работата
  • 2 опсмопсус

    1 0 Отговор
    Напротив, смешно грозен дизай, все едно гледам обръсната и разпрана ваг-на!Пълна излагация и недостоверна информация.
  • 3 Дошo

    0 0 Отговор
    По този случай трябва да направят трактор.Някакъв текезесар си въобразил, че може да се мери с FERRARI......