Last news in Fakti

25 Април, 2019 12:15 4 867 15

Panamera става купе и кабриолет

  • porsche-
  • panamera

Porsche разработва две нови версии на Panamera с каросерия купе и кабриолет, твърди британското сп. Autocar. Те ще станат по-практични алтернативи на 911 с 2+2 места и ще се прицелят директно в клиентелата на BMW 8er.

Двете нови модификации ще бъдат построени на скъсената платформа MSB на новата Panamera. Пазарният им дебют се очаква още догодина, но под различно име.

Гамата от двигатели ще повтаря напълно моторизацията на донора, който се оборудва с 3.0-литров V6 (330 к.с./450 Нм) и 4.0-литров V8 (460-550 к.с./620-770 Нм). Логично звучи купето и кабриолетът да получат също хибридно задвижване като на Panamera 4 E-Hybrid и Turbo S E-Hybrid.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    19 7 Отговор
    а 911 с 5 врати КОГИ?

    Коментиран от #2

  • 2 дачия нивгаш 2019

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Надявам се никога ! За кастратите вече си има Панамера хаха
  • 3 Morgoth

    15 3 Отговор
    Е какъв е смисъла? Панамерата беше направена точно за да бъде с 4 врати. Хем Порше, хем семейна кола. Който иска с 2 врати ще си вземе друг модел.
  • 4 gvdff

    7 3 Отговор
    Е добре де, как да се копуват нови коли, като те са загубили всякаква идентичност. Как е възможно да развалят модели с име и слава. Искат да се борят с конкурентите в друг пазар, но в същото време ползват вече познатото име. Да има логика, но така губят вече почитателите на модела.
  • 5 Глупав

    10 3 Отговор
    Не мога да разбера каква е логиката?! 911 с две врати, Панамера с 4 а скоро с 2
    Нямам идея какви пазарни ниши запълват. Защо някой би си купил Панамера с 2 след като може да си купи 911?!

    Коментиран от #8, #9

  • 6 Септември11

    5 0 Отговор
    Сега, ако го пуснат и с предно, ще е хит!!!
  • 7 vasik atanasova

    3 2 Отговор
    супер
  • 8 Кофти

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Глупав":

    Защото панамерата е по - голяма
  • 9 Мsux

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Глупав":

    Ако разбираше от автомобили , нямаше да се чудиш толкова.
    911 - е спортна кола , в други версии е супер спортна кола.
    Панамера Coupe ще бъде GT автомобил като : Masserati Grand Turismo, като БМВ THE 8, като Мерцедес - Бенз SL и много други модели. Сега стана ли ти ясно защо има Panamera coupe и 911 (coupe).
    Идеята е с едното да си звяр на писта/магистрала , с другото да си плаваш спокойно и луксозно и въпреки това колата ти да изглежда готино (като всяко GT).
  • 10 Факт!

    1 7 Отговор
    Поредният немски клозет на колела
  • 11 Зелено

    4 0 Отговор
    Ще има такава кола и тя ще се продава и на никой няма да е безсмислена (ако наистина я направят) поради простата причина, заради която и като пускаха кайена беше много безсмислено и никой нямаше да си го купува, и като пускаха панамерата пак никой нямаше да я купува защото било безсмислено порше да правят джипки и лимузини ама си се лупуват и то доста добре. Така че оставете хората с възможности да преценят дали има смисъл или не. Пък те смисъл в такива неща винаги намират.
  • 12 гнида

    1 4 Отговор
    Доста скъп фолксваген ! Изумен съм от някои решения в порше .... Никак не са оригинални , макар че колата ми е стара и се надявах поне нещо да е останало от легендарната марка , преди да я придобият ваг групата ....... Е борете се за пари минавам на ЯГУАР-ТАТА , тези поне не се бъркат в разработките на Ковънтри , а преди карах s-type и съм с добро мнение .....

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Минаваш на тролея

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "гнида":

    Хаха
  • 14 ядосан

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "гнида":

    Ама ти наистина ли сериозно за индийските боклуци!?! Хайде малко по-реално и отговорно ако обичате!
  • 15 Обикновен Българин

    0 0 Отговор
    Това , което липсва в статията е , че този модел ще “наследи” модела 928 -предвиден на времето:1977-1995 да смени модела 911 .
    Тогава клиентите на Порше реагираха на плановете на компанията и вместо да спрат911 спряха 928 . Днес концепцията със задно разположен двигател е с напълно доведени до край възможности -и то с помоща на безброй ( спираща и) регулираща електроника . Това произтича от разположението на теглата в колата :40/60% разпределение отпред /отзад . Дори и култовата марка отвъд океана :Кореет вече правят изпитания с ЦЕНТРАЛНО разположен двигател . От друга страна сравнението с 720S на Макларън ( с централно разположен двигател) също показва и доказва в сранителни тестове ( с 911 turboS; GT2RS) , че задно разпололожения двигател няма повече потенциал за развитие!