Last news in Fakti

10 Ноември, 2022 12:26 1 279 1

Повече подробности за първото електрическо Lamborghini

  • lamborghini-
  • urus-
  • електрически автомобили

Моделът ще дебютира през 2028 година

Повече подробности за първото електрическо Lamborghini - 1

През май месец миналата година Lamborghini обяви, че ще електрифицира цялата си гама до 2024 година, като това ще започне с наследника на Aventador, който очакваме да се появи на пазара през следващата година. Сега компанията сподели и плановете за по-далечно бъдеще, като разкри малко повече подробности за първото изцяло електрическо Lamborghini.

В интервю пред Auto Express, изпълнителният директор на италианците заяви, че през 2028 година ще видим четвърти модел в гамата на Lamborghini, който ще разчита изцяло на ток за своето задвижване. Винкелман обяви, че новият модел ще бъде по-подходящ за ежедневна употреба с по-голям клиренс, две врати и четири места.

Германецът сподели, че компанията ще се възползва от това, че е под шапката на Volkswagen Group, за да ускори процеса по разработка и да намали разходите. Вероятно е новият модел на марката да разчита на SSP платформата, която ще видим при новите модели на Volkswagen през 2026 година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Автоджамбазов

    1 0 Отговор
    интересно !! Ламбо електрокар ! а уникалният звук на двигателя сигурно ще е на плейбек.