Last news in Fakti

12 Август, 2023 13:15 2 960 9

Компанията Zeekr показа спортен електрически автомобил с пробег над 600 км

  • zeekr-
  • 001-
  • fr
Компанията Zeekr показа спортен електрически автомобил с пробег над 600 км - 1

Линията на електрическия автомобил Zeekr 001 ще бъде допълнена от нова наточена версия FR. Колата е снабдена с нов аеродинамичен бодикит и ще може да изминава над 600 км с едно зареждане. Това съобщава Automotive News Europe .

Zeekr 001 FR ще бъде най-бързата модификация на електрическия автомобил. Външно, както вече споменахме се отличава с нов аеродинамичен бодикит с карбонови елементи, който има основна роля в големия пробег.

Голям спойлер и дифузьор от въглеродни влакна ще се появят отзад. Друга отличителна черта на новия продукт ще бъдат червени контрастни елементи по каросерията.

Компанията Zeekr показа спортен електрически автомобил с пробег над 600 км

Zeekr 001 FR разполага и с подобрено окачване, за може да се справя със завоите при по-високи скорости. Интериорът също търпи няколко промени в сравнение със стандартния модел.

Новостта може да бъде оборудвана с два електрически мотора със системна мощност от 544 к.с. Такъв силов тракт ще се позиционира на върха на моделната линия на суперколата Zeekr 001.

Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема около 3.5 секунди. Максималната скорост все още не е известна. Zeekr 001 FR се очаква да бъде на цена около 1 милион юана ($138 600). Наточеният електрически автомобил ще бъде представен на събитието ZEEKR Technology Evolution Day.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    10 1 Отговор
    Като гледам , това е цивилна реплика на автомобила на линк анд ко от световния шампионат, само че доколкото разбирам ще се произвежда от европейски производител ли? Продължавайте да се присмивате на китайците!
  • 2 Мхм

    2 7 Отговор
    Защо да се присмиваме те са ви за присмех.Идват индииците с по голяма раждаемост.А иначе в Европа ди имаме Рено Пежо Ситроен Фият Кия и тн къде са китайците

    Коментиран от #4

  • 3 ДрайвингПлежър

    10 8 Отговор
    Съвсем скоро евроджендърята ще разберат какъв е номера на китайката ;)
    Едно е сигурно - ще има еврофалити и ще ги изкупуват китайците, за да предлагат китайска техника под европейски емблеми, за да са щастливи евроджендърята
  • 4 ДрайвингПлежър

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Мхм":

    Какво Рено, какво Пежо, какъв Опел и Фиат - през 90те години държаха близо 60% от европейския пазар, сега той е доминиран от корейците, а "утре" е времето на китайците! Безумната политика налагана от брюкселските зелки просто уби европейското автомобилостроене

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Да ама не

    5 6 Отговор
    Никой не доминира в Европа освен европейците. Голям дял имат японци и корейци,но това не е следствие на политиката на Урсула или шефовете преди нея. Това е тенденция от 30години. Като мечтаете да се съсипе Европа, какво ще правите, при приятеля Путин ли ще ходите или той да дойде и да направи руския ад при нас ли.
  • 6 Мхм

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "ДрайвингПлежър":

    Къде прочете че е доминиран от корейците
  • 7 Перник

    4 1 Отговор
    Какъв спортен автомобил щом не ручи и къди, само tdi трака, пуши и кърти асвалт
  • 8 МЪСК

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДрайвингПлежър":

    Едно си баба знае, едно си бае.
    Зелките не решават нищо. От тях нищо не зависи. Те са просто зелки, турени там за цвят. Никоя зелка няма да стане и да каже: на ся спираме поточните линии, съответно бонусите на борда на директорите и дивидентите на акционерите и т.н, и т.н. (както направиха калифорнийците), с цел да модернизираме с тея пари производството към кола 2.0, демек автомобил второ поколение. Защото при едно такова нещо, зелката я сготвят като Херберт Дийс. Аа как така ще ни пипаш печалбите? Къде отиваш ти, може би.
    Поради което вече са неконкурентноспособни и изпадат от автомобилната сцена. До един.
    В еволюцията и в природата е така: който се адаптира бързо и успешно, той оцелява. Естествен подбор.

    Коментиран от #9

  • 9 Драйвър

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "МЪСК":

    Не, че нещо, но кола версия 2 е много по-стара от кола версия 1...
    Да не говорим и че далеч не е толкова добра...