Last news in Fakti

30 Август, 2023 18:36 5 105 23

Запознайте се с Alfa Romeo 33 Stradale – суперколата на италианците със 750к.с.

  • alfa romeo-
  • 33 stradale-
  • суперкола

Всички 33 броя вече са разпродадени

Запознайте се с Alfa Romeo 33 Stradale – суперколата на италианците със 750к.с.  - 1

Преди броени минути Alfa Romeo представи своя суперкар носещ означението 33 Stradale. Колата е направена в чест на оригиналния автомобил с това име от 60-те години на миналия век, когато са произведени само 18 бройки. За разлика от него, сега ще бъдат произведени 33 копия, всяко от които вече е открило своя собственик. Те са продадени на 11 септември миналата година, когато купувачите са били поканени да разгледат прототипи.

Възможностите за персонализация са безкрайни, включително персонализиран VIN номер с осем цифри, избран от собственика, който също е изобразен и на централната конзола. Оборудвана с отварящи се нагоре врати, върховата Alfa има монокок от въглеродни влакна, комбиниран с алуминиева H-образна рамка, и покрив, изработен от комбинация от двата материала. Дори рамките на прозорците са изработени от въглеродни влакна, докато задното стъкло е заменено с поликарбонат.

Интериорът се предлага в две теми: Tributo и Alfa Corse. Докато първият ще бъде изработен в стила на традиционен автомобил, вторият ще бъде по-спортен. Интериорът, наподобяващ кокпит, има алуминиеви лостчета за смяна на предавките зад волана и е лишен от всякакви контролни уреди, тъй като Alfa иска да се съсредоточите върху това, което е наистина важно - шофирането. В салона е използвана комбинация от кожа, въглеродни влакна, алуминий и алкантара, като в същото вдъхновението се черпи от предшественика от 60-те години.

Сърцето на новия флагман на Alfa Romeo е 3,0-литров V6 двигател с две турбини, произвеждащ 620 конски сили, насочени към задните колела. Въпреки, че мощността съвпада и имаше слухове, че това е двигателят Nettuno на Maserati заради идентичната мощност, то всъщност това е еволюция на 2,9-литровия V6 с две турбини, който се монтира в моделите Giulia и Stelvio Quadrifoglio.

Двигателят работи с осемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя от ZF.. Макар че въртящият момент не е споменат, ще ви напомним, че този шестцилиндров двигател, разработен от Alfa, изпомпва до 600 нютон метра в моделите Quadrifoglio, Giulia GTA/GTAm и Giulia SWB Zagato. Не е изключено тук тази характеристика да е дори повече.

Алтернативно, купувачите могат да получат възродената 33 Stradale като изцяло електрически суперавтомобил с мощност над 750 к.с. Електрическият вариант ще изминава 450 км по цикъла WLTP. Независимо от това какво го задвижва, 33 Stradale ще ускорява до 100 км/ч за по-малко от три секунди и ще развива максимална скорост от 333 км/ч. Спирачната система разчита на карбо-керамични дискове Brembo, а окачването се състои от конфигурация с двойни носачи с активни амортисьори и система за повдигане на предния мост.

Главният изпълнителен директор на Alfa Romeo Жан-Филип Импарато обещава, че 33 Stradale няма да бъде последният специален автомобил на марката, тъй като се планират допълнителни модели с висока мощност.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не, не, фиат

    15 39 Отговор
    мерси.

    Коментиран от #3

  • 2 нашия

    10 55 Отговор
    италианци и "суперкола" ...!!!!???? ако е за дизаин може ,става...

    Коментиран от #6, #7

  • 3 нашия

    7 35 Отговор

    До коментар #1 от "Не, не, фиат":

    само ако е Абард....иначе и аз мерсим...

    Коментиран от #19

  • 4 ГУМЕН КРАДЕВ

    28 15 Отговор
    Фиат винаги са на ВЪРХА ! Другите - да хрупат ряпа !
  • 5 Живанши

    4 36 Отговор
    Тва ако е най-красивата кола в историята, аз съм най-красивия Ален Делон. Червена хлебарка.

    Коментиран от #8

  • 6 чичо Гошо

    33 6 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Що бе ако е Мазерати, Ферари или Ламбо какво им е..да не караш някой премиум несмки Голф ,че ги разбираш толкова
  • 7 Пилот на Ферари

    32 7 Отговор

    До коментар #2 от "нашия":

    Ма ти не си добре брат . И кое тогава е суперкола ? БМВ ? Ауди? Фолксваген ? От немците само Мерцедес се включва в тая класация .

    Коментиран от #10

  • 8 Пилот на Ферари

    18 3 Отговор

    До коментар #5 от "Живанши":

    Къде пише че е най красивата ? Лично аз харесвам Алфа 8С .И въпреки че вече е на 15 години , продължава да държи висока цена .
  • 9 Джуган

    13 15 Отговор
    Прекрасен автомобил който няма да се кара и собственикът ще чака един ден да го продаде с печалба. Който обича да шофира спортна кола си купува 911.

    Коментиран от #11

  • 10 нашия

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "Пилот на Ферари":

    явно много ти е ограничен кръгозора върху моделите по света и затова така мислиш....иди поинтересувай се па ча тогава говори кой колко е зле или добре....

    Коментиран от #12, #13

  • 11 нашия

    5 6 Отговор

    До коментар #9 от "Джуган":

    или Скайлайн....
  • 12 Пилот на Ферари

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "нашия":

    Ами можеш ли да ме пообразоваш малка ? Моля ?

    Като се има предвид че говорим само за немските автомобили .

    Не включвам Aston martin , Koenigsegg , Lamborghini и останалите класики .
  • 13 Пилот на Ферари

    18 4 Отговор

    До коментар #10 от "нашия":

    Кое БМВ например е суперкола ?

    Коментиран от #16

  • 14 Алфаумрело

    6 16 Отговор
    Видиш ли Алфа на пътя, значи се връща или отива в сервиза, ако скучайно го подмине, значи не й държат спирачките...🤣🤣🤣

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хайл 14/88

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пилот на Ферари":

    Което имаш за продаване
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "нашия":

    Какво е абарД ? Иначе abarth/абарт сме го чували
  • 20 Завинаги Алфист

    7 0 Отговор
    Колко производители могат да продадат продукта си преди да го произведат.Качеството изградено с по вече от век история ражда доверие в купувачите.Спортните победи по световните писти не остава скрито за любителите на състезателните автомобили където Алфа Ромео имат безбройни победи и завинаги са вписани в алеята на славата.Първите две години от формула1 печелят шампионата,и да не забравяме без Алфа Ромео нямаше да има и Ферари световния лидер в производството на супер спортни автомобили.
  • 21 А50

    0 6 Отговор
    Пълна изгъ.зица. Феновете на Алфа има да чакат някакъв смислен автомобил. Дизайна на Алфа по принцип е пленителен, а това от снимките е Франкенщайн.
  • 22 Реалност

    9 0 Отговор
    33късметлии ще притежават това спортно бижу от един производител със такава славна история в автомобилните спортове.Искренно им завиждам
  • 23 Точно този мотор

    0 1 Отговор
    Е разработен от ферари но както и да е….