Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 16:37 3 751 10

Alfa Romeo „започва нова ера“

  • alfa romeo-
  • tonale-
  • giulia

Компанията загатна за промените със стоповете на Tonale

Alfa Romeo „започва нова ера“ - 1

Alfa Romeo публикува мистериозен тийзър на официалната си страница във Facebook. На тъмната снимка са изобразени задните LED светлини на Tonale под заглавието "A New Era Begins" ("Започва нова ера").

Италианската марка не предоставя никаква друга информация в каналите си в социалните мрежи, освен тази: "Нова ера започва с Alfa Romeo", така че можем само да спекулираме въз основа на това, с което разполагаме. Тази "нова ера" може да се тълкува като намек за първия електрически автомобил на Alfa Romeo, който е потвърден за 2024 г. Въпреки това задните светлини на тийзъра явно принадлежат на Tonale-SUV, а не на по-малкия и все още неназован кросоувър, който скоро ще се появи с електрически и хибридни опции.

Напълно електрическият Tonale е смятан за "технически възможен" от ръководителя на отдела за продукти на Alfa Romeo Даниел Тиаго Гуцафаме, въпреки че той уточни, че все още не е взето решение за такава модификация, когато направи изявлението през февруари 2022 г. Приблизително по същото време главният изпълнителен директор на Alfa Romeo Жан-Фелипе Импарато потвърди, че вече работят по версия Quadrifoglio на Tonale, но добави, че няма да я одобрят за производство, ако не получат "най-високо ниво на изпълнение".

Alfa Romeo обеща да се превърне в марка само с електромобили до 2027 г., когато настоящите Giulia и Stelvio ще бъдат спрени от производство заедно с версиите на Tonale, задвижвани от ДВГ.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    2 20 Отговор
    по-бързо влизане в сервиза след изтичане на гаранцията... знаем, те народните коли , вече никой не ги купува секън хенд... на 150 хил е заложено мотор да сменяш, а той консуматив, разделяш се с едни 15 хил лева... То по-добре нова да я лангъркаш, поне 150 хил. ще изкараш.
  • 2 Румен Американеца

    5 28 Отговор
    Алфите бвха яки някога, но започнаха да правят боклуци и през няколко години обявяват "нова ера". Резултат никакъв.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 УдоМача

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Американеца":

    ...а още повече ак оса електрически! Идея денят и близко е, когато ще има режим на тока в цяла Европа, а тези с еолектроколите и през ум няма да им мине да си боднат колата в мрежата и тепърва ще маат двата крака пеша вместо да ползват автомобил...
  • 4 БайБоцимир

    27 4 Отговор

    До коментар #2 от "Румен Американеца":

    Не бих казал. През последните 7-8 години има сериозен възход. Страхотен дизайн, добри мотори и дори надеждност. Ако трябва да избирам, бих взел Стелвио пред някакво ФауВе или дори Мерседес от този клас.
  • 5 Тони

    16 1 Отговор
    Най-любимата ми марка автомобили 😍
  • 6 Турбодизел

    2 8 Отговор
    Тоналето е мъртвородена кола. Красива е, удобна е, но другото е “0”
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Съвършенни до последния детайл

    6 1 Отговор
    Алфа Ромео, изкуство на колела.
  • 10 Алфа Ромео фен

    1 0 Отговор
    Джентълменът е джентълмен заради маниерите, начина на мислене, възприятията, начина на изразяване, държанието и осанката си, а не заради колата, жената, парите, славата и властта.