Last news in Fakti

6 Януари, 2024 10:30 3 364 14

Продават специалното Lamborghini на Тръмп

  • lamborghini-
  • diablo-
  • vt roadster-
  • тръмп

Колата е направена за бившия президент на САЩ

Продават специалното Lamborghini на Тръмп - 1

Специалното Lamborghini Diablo VT Roadster на Доналд Тръмп от 1997 г. ще бъде продадено на търг на събитието Barrett-Jackson в Скотсдейл. Този суперавтомобил се отличава с това, че Тръмп е имал специална уговорка с Lamborghini, която му е позволила да поръча Diablo с някои опции, които по това време не са били налични за другите. Тръмп е избрал боята Blu Le Mans, която не е била официално налична през 1997 г., и е добавил персонализиран щрих с табелка "Donald Trump 1997 Diablo" на шофьорската врата.

Първоначално поръчан от Тръмп и съхраняван до лятото на 2002 г., автомобилът има двама последващи собственици и показва 39 970 км на километража, въпреки че има докладвано "несъответствие в пробега" според CarFax. Въпреки това той остава забележителна част от историята, оборудвана със средно разположен 5,7-литров V12 двигател, генериращ 492 к.с. и 582 нютон метра въртящ момент. Мощността се предава чрез петстепенна механична трансмисия и система за задвижване на всички колела, което позволява на автомобила да ускори до 100км/ч за 4,1 секунди и да достигне максимална скорост от 325 км/ч.

В обявата не се казва много повече за автомобила, но той се продава без резерва и се предлага с литература, чанти за инструменти и покривало. Автомобилът също така изглежда в добро състояние.

Придвижвайки се вътре, можем да видим двуцветен интериор с аналогов часовник, както и цифров климатик.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ние сме от една планета ноо

    11 0 Отговор
    хайде сега да се сетим кой каква кола караше 1997-ма година

    Коментиран от #4

  • 2 Инвестиция

    11 1 Отговор
    Ако спечели изборите цената може доста да се вдигне.
  • 3 Живанши

    6 0 Отговор
    Диаблото колко поскъпна... Луди пари. Спомням си 2001-2ра май ги имаше по 140хил.лв хубави екземпляри в БГ (то нали бяха единици, но се продаваха). Сега хубав е 500 хил. евро. Диабло беше най-готината кола от 90те. Ф1 не беше много лицеприятна, няква по стерилна а и беше с астрономически цени (заслужено, но технически). Диаблото беше тотален космически кораб на пътя. Ше ми омекнат колената ако го видя и днес. Новите ламбота са много големи и са по-масови.

    Коментиран от #5

  • 4 Шаро

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "ние сме от една планета ноо":

    Първата и най-любима.
    Мисквич 412!
  • 5 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Живанши":

    МакЛарън Ф1 е много по-ексклузивна и рядка кола от Диаблото. Диабло се произвежда от 1990 до 2001 в десетки модификации - 5.7/6.0, купе/роудстър, RWD/AWD. Това е най-масовата суперкола на 90-те. Други позабравени суперколи са Jaguar XJ220, Mercedes CLK-GTR, Bugatti EB110.

    Коментиран от #11

  • 6 Тръмповак

    2 10 Отговор
    тоя перушан съвсем я закъса за пари, преди ферарито, сега ламбото, пред фалит е заради тия адвокати ......
  • 7 ...

    8 2 Отговор
    Моля преводача да поясни какво значи:
    "се продава без резерва"?

    Много ми допадна превода "аналогов часовник, както и цифров климатик" ;-)
  • 8 ДИВАКА

    2 0 Отговор
    но тя е втора категория - за какво ви е
  • 9 Зоран

    1 0 Отговор
    Тръмп не може да кара кола с ръчни скорости, тази не е негова
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Живанши

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Еми знам автомобилната история доста добре. Нямам нужда от урок. Ти ако си мислиш, че си някаква енциклопедия с тази информация - не си. Диаблото си остава най-добре изглеждащия супер кар от 90те. Това ми беше мисълта. ЕБ 110 - Кофти. XJ е мазничък. CLKто е велико, но то e 30 бройки. Споменах F1 защото е култов и по-известен от CLKто да кажем. За дизайн ти говоря - диаблото с времето изглежда по-добре от всички останали. Ферарита от 90те са блудкави, Поршетата банални (винаги са били), въпреки, че 993 ми харесва, пак не е ДИАБЛО! Viper също е удачен дизайн, но не е ДИАБЛО! И не е масово Диаблото. И особено НЕ СИ ЕНЦИКЛОПЕДИЯ! Диабло не е най-произвеждания суперкар на 90те. Ferrari 550 - повече. Ferrari F355 - МНОГО ПОВЕЧЕ! Така, че като видиш живанши, просто чети!

    Коментиран от #12

  • 12 Жигули

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Живанши":

    ли си, какво си… отивай да си допълваш “енциклопедичните” познания в google… Diablo излиза на пазара през 89-та, а и да слагаш 355-цата и 550 в графата “суперкари” на 90-те….
    Сравни го с F50!???

    Коментиран от #13

  • 13 Живанши

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Жигули":

    Нещо си в грешка. Диабло се произвежда от 90тa до края на 90те, включително 2001ва. Чиста кола на 90те. F355 се смята за суперкар. 550 е суперкар. И двете са автомобили на 90те с по-голям брой произведени. Porsche 993 също се смята за суперкар. Произведени са 20 пъти повече от модела. Dodge Viper и той се счита за суперкар. Произвеждан от 91ва до 95та. Някой яко те е объркал в твоите енциклопедии, че Диабло е най-масовия суперкар на 90те. Той не е! СЪС СИГУРНОСТ! Дали е с най-култовия дизайн е вече въпрос на вкус, но трудно би се оспорили такъв статут. Просто е много яростен и всъщото време натурален - не предобрен.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.