687 8

Радев: Усещането за безнаказаност в обществото е лъжовно

Кадър БНТ
Кадър БНТ
Светослава Ингилизова

Mинистърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви пред БНТ, че усещането за безнаказаност в обществото, породено от множеството инциденти в последно време, е лъжовно, защото престъпността намалява, а разкриваемостта се увеличава.

Като пример той даде статистика за броя на умишлените убийства от 90-те години, сравнени с тези от последните години.

Вътрешният министър подчерта, че ситуацията с престъпността не е такава, каквато изглежда на повърхността. Въпреки това той отрече да има задкулисен или конспиративен заговор.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Безкомпромисни сме по отношение да намерим всички убийци и побойници. Нормално е да искаме да разберем максимално бързо какво се случва, но не бива да бързаме.

Той подчерта, че един от най-важните елементи на обществената сигурност е превенцията на престъпленията, както и дейното участие на обществото в разкриването на престъпленията.

"Не можем навсякъде да сложим камери, но гражданите имат по две очи и уши, на тях можем да разчитаме най-много. Работим, но се надяваме всички да сме съпричастни - става дума и да превенция", каза Радев.

Министър Радев подчерта, че в изграждането на авторитет на служителите на реда участват както самите те, така и обществото и медиите.

"Ако гражданите са доволни от нас, заплатите щяха да растат, това казвам на служителите си", коментира още министърът.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Аман
  Отговор
  1 19:34  27.07.17
  94-та година сме, и това е очевадно, изобщо няма какво да ни хвърляш прах в очите, г-н министър. ОСТАВКА!
 • Статистика
  Отговор
  2 19:39  27.07.17
  Те и хората намаляват-и хората.
 • ГОСТ
  Отговор
  3 19:46  27.07.17
  Публикувано във факти.бг: статистика за броя на умишлените убийства от 90 като те убият неумишлено да ама умишлено вече откачаш откачаш
 • цък
  Отговор
  4 19:52  27.07.17
  Този министър за коя държава говори !?!? Къде живее тоя човек и изобщо има ли връзка с реалността ? За голяма част от престъпленията хората изобщо не се оплакват, кражби, бой, измами, каквото се сетите. А ако се оплачат има голяма вероятност изобщо да не влязат в статистиката на МВР ! Това е тия статистики 'дет толкова ги обичат ченгетата нямат нищо общо с реалността !

 • айдеее
  Отговор
  5 20:03  27.07.17
  Айде тоя се загуби в пространството.Колко ли хапа е изпил или е смьркал нещо бяло.Сьвсьм се самозабравиха тези министри.Всички до един са за самолета и на ислямска дьржава да потренират с тях
 • разкривател
  Отговор
  6 21:03  27.07.17
  Радев, не говори глупости. Статистиката всеки полицай я знае. А хората извън системата знаят че е лъжа. Имаш задача: Как да увеличиш заплатите в МВР, като 95% от бюджета на това министертво отива за заплати. Просто няма такава наглост....
 • 7 22:20  27.07.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Plovdiv
  Отговор
  8 22:23  27.07.17
  Явно наглостта е еквивалентна на енергията - променя се, но не изчезва... Тоя го доказва нагледно...

Напиши коментар:


Публикувай