957 0

Прокуратурата иска задържане на 18 бежанци от центъра в Харманли

Прокуратурата иска задържане на 18 бежанци от центъра в Харманли
Снимка: БТА
Калина Петрова

Районна прокуратура - Харманли внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 18 лица, чужди граждани, привлечени като обвиняеми за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост.

На 24 ноември 2016 г. в Регистрационно-приемателния център в гр. Харманли са възникнаха безредици, грубо нарушаващи обществения ред, при които са пострадали служители на МВР, повредено и унищожено е било имущество на Държавната агенция за бежанците. По делото са извършени процесуално - следствени действия – огледи на местопроизшествието, разпознаване на обвиняемите лица от свидетели, разпити на свидетели, предстои назначаване на съдебно - медицински експертизи за нараняванията на пострадалите полицейски служители и на оценителна експертиза за нанесените имуществени вреди.

Районен съд - Харманли ще разгледа днес искането на прокуратурата за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Хасково / България

Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай