Last news in Fakti

8 Юли, 2022 15:29 914 0

Български арфи огласиха катедралата "Сент Мери" в Париж

  • катедрала-
  • сент мери-
  • париж-
  • арфа-
  • арфисти-
  • нбу

Млади арфисти от НБУ озвучиха историческата катедрала

Нов български университет представи вълнуващ спектакъл пред многобройна публика в Катедралата „Сент Мери“ в Париж.

Дипломати и гости се потопиха в атмосферата на проекта с артистичното име „Музикални фрески“, част от който бяха изпълненията на младите арфисти Александрина Асенова Кушинчанова, Виктория Антонио Маркова и Инела Василева. По време на концерта беше представена и фотографска изложба за Боянската църква, създадена от проф. д-р Васил Гарнизов – антрополог, кавалер на Ордена на Академичните палми на Франция.

 

Събитието беше част от престижния музикален форум Opus Artis Paris и Academie Musicale Internationale Colombes и беше реализирано с финансовата подкрепа на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ.

От 01 до 07 юли 2022г. участничките от майсторския клас на проф. Сузана Клинчарова в Нов български университет получиха възможност да усъвършенстват своите технически и интерпретационни умения в нова професионална атмосфера във Франция.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА