Last news in Fakti

15 Януари, 2015 19:02 2 233 0

Нова медицинска апаратура в IV МБАЛ-София

  • iv мбал-софия-
  • нова-
  • апаратура-
  • медицинска
Нова медицинска апаратура в IV МБАЛ-София - 1
Снимка: Архив

Нова апаратура ще позволи по-добра диагностика и лечение на пациентите, съобщиха от „ IV МБАЛ-СОФИЯ” ЕАД.

Във връзка със изпълнен проект „Осигуряване на рентабилна здравна инфраструктура и подобряване качеството на медицинските услуги в „IV МБАЛ-СОФИЯ” ЕАД, чрез закупуване и доставка на нова медицинска апаратура”, на 19 януари 2015г. от 11,00ч. в сградата на болницата на бул.”Македония” №38 в присъствието на г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на гр. София ще се състои мероприятие за официално отчитане на резултатите по изпълнен проект.

Проектът е финансиран чрез предоставяне на заем от „Фонд за устойчиво градско развитие на София” на обща стойност 500 000 лева.

Новото оборудване предполага внедряване на напълно нови методи на профилактика, диагностика и лечение в болницата.

Ето и ползата от високотехнологичната апаратура, за всяко отделение, представена поотделно за всеки апарат:

 

  • Универсална електрохирургическа платформа за Хирургично отделение

Със закупуването на новата апаратура Отделението ще може да отговори на съвременните изисквания, навлези в областта на хирургията и на изискванията на медицинските стандарти. Ще се повиши качеството на медицинската услуга, ще се съкрати следоперативния престой и свързаните с него разходи за медикаменти и консумативи, ще се съкрати до минимум рискът от тежки и непоправими усложнения за пациентите, драстично ще намалеят разходите за поддръжка на апаратура.

  • Аналогов мамограф за Отделението по образна диагностика                                                       

Диагностиката и лечението на заболявания на млечната жлеза са традиция в „IV МБАЛ-София” ЕАД, като през последните години болницата заема трайни позиции в пазарната ниша за профилактика, изследване и лечение на злокачествени новообразувания на гърдата. Своевременно диагностицирани, пациентите се консултират с хирург и се насочват за лечение към Хирургичното отделение на болницата.

Нарастващият брой преминали пациентки за мамографски изследвания, установеният и стриктно изпълняващ се по Медицински стандарти  алгоритъм в лечението на заболявания на млечната жлеза, високата успеваемост, завършването на цялостния диагностично-лечебен процес, както и традицията на  IV МБАЛ-София" ЕАД в това отношение, наложиха закупуване на нов модерен мамографския апарат.

Така болницата ще  затвърди позициите си в осъществяването на тази дейност,  ще осигури акуратна и сигурна скринингова и диагностична мамография с ранно откриване на злокачествени новообразувания на  млечната жлеза, както и адекватно последващо лечение.

 

  •  CR /дигитализация/ на рентгенова апаратура за Отделението по образна диагностика

Внедряването на тази апаратура ще доведе до по-прецизна диагностика на заболяванията, своевременно терапевтично поведение, осигуряване на дългосрочно архивиране, даващо възможност за сравнение и мониториране на старите образи с новите, осигуряване на консултации с отдалечен достъп, отпадане на скъпоструващи и многобройни методи в диагностичния алгоритъм, подобряване качеството на медицинското обслужване.

 

  • Лазерен литотриптер в комплект с флексибилен уретерореноскоп за Урологично отделение

Лазерната технология навлезе широко при лечението на урологичните заболявания, като бъбречна, уретерна и мехурна калкулоза, доброкачествени и злокачествени заболявания на простатната жлеза. Освен очевидните предимства на лазерната технология, като добра коагулация, по-лесна дезинтеграция на конкрементите, щадяща процедура за пациентите, скъсяване на болничния престой, същата получи и широка обществена популярност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА