Last news in Fakti

10 Февруари, 2012 13:24 2 351 8

Нечовешко е да си правиш пиар от потопа

  • бойко борисов-
  • бисер-
  • наводнение-
  • иваново-
  • язовири
Нечовешко е да си правиш пиар от потопа - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Искам да действате светкавично, за да се защитава животът и собствеността на хората. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обръща към министрите на последното правителствено заседание в сряда, показва стенограмата. Премиерът изисква спешни действия за бедствието, отприщено от скъсаната дига на язовир „Иваново“, което взе осем жертви.

„Да, безкрайно е закъсняла държавата, общините, да не говорим, че още виждате какво казват хората – през 1964 година е бил проблемен този язовир, но на нас ни се случи. И затова точно считам, че дори не е и колегиално колегите от БСП, от ДПС и съответно от СДС в случая да коментират нещо, за което спокойно бихме могли да кажем – защо не сте го направили! Но ние не търсим вина в случая в другите, а се опитваме максимум да го предотвратим това за в бъдеще“, заявява Бойко Борисов.

На заседанието се реши, че за контрола на язовирите ще отговаря МИЕТ.

Тези от тях, които се използват за питейно-битово водоснабдяване и за енергийни цели, ще се обявят за публична държавна собственост, а управлението им ще се осъществява от МИЕТ чрез  НЕК, предприятие „Язовири и каскади”.  Министрите обсъждат и мярката общинските язовири да минат под шапката на „Напоителни системи”.

„Ако се запънете някъде – местна власт, кмет, министър, или какъвто и да е проблем, на мига искам да бъда информиран“, заявява Борисов.

Премиерът продължава с коментар на политическите измерения на трагедията в с. Бисер: „Дори нещастието на хората поне мъничко да обедини и партиите и да похвалят усилията, които полагаме, защото и БСП, и СДС, и ДПС, тези 20 години многократно са управлявали страната, а не са взели абсолютно никакви мерки по язовирите. Така че, най-малкото те имат думата да го кажат. И да използват нещастието на хората за политически дивиденти, и пиар е безскрупулно, бих казал, е нечовешко. Защото те виждат, че ние от онзи ден не сме се отделили от бедстващите хора. И правим всичко възможно с всичките тези мерки това да не се случи повече в бъдеще“.

„Искам лично да ме занимаете, ако има някъде опасни язовири и има проблеми, дали по собственост, дали по експлоатация или някаква съпротива на местна власт, на каквото и да била“, казва им той.

„Считам, че при максимални усилия от ваша страна можем да предотвратим действително тежки наводнения и процеси впоследствие. Така че, в краткосрочен план, и съответно в дългосрочен, чрез реформите във водния сектор, които би трябвало да са вече готови като част от закона. Именно за това го правим“, допълва премиерът и приканва министрите „просто като единен юмрук трябва да се стоварите върху този проблем:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МММ

    4 0 Отговор
    Е това е изказване!
    Може да не е най-добрия оратор но пък на мен от оратори ми писна, а оня сТанишЕв точно в този момент отиди да си прави пиар в Бруксел.
    И стига с тия помощи от ЕС
    та имате съмнения, че сегашното правителство няма да се справи с 30-40 къщи ли. ТЕ ДОРИ И НЕ ИСКАТ ПОМОЩИ защото е смешно за една държава да изисква такава малка квота за помощ.
    Просто ще изглежда жалко.
    А аз вярвам , че те ще се справят.
  • 2 гошето

    1 3 Отговор
    Уникален коментар! Просто, по-безочлив, по-нагъл човек не съм виждал. Днес дори ходи да се снима с това как един нещастник получава от него пари за изчезналата си крава!!!!!

    Коментиран от #7

  • 3 МММ

    3 0 Отговор
    И какво Гоше
    разочарован си , че не теб не ти даде...................?
  • 4 Скъсан българин

    0 4 Отговор
    Това е уникална наглост и тъпота.Жалко.
  • 5 тоня

    1 3 Отговор
    Този си е баш БАЙ ГНЬО , ама те паричките от Европа не са подарък,ще ги върнем и то с лихвите
  • 6 Енчо Енев

    2 1 Отговор
    хей хора,българи,стига сас тая завист , омраза и егоизъм.Като няма уважение един кам друг и като не сме единни , мога да кажа само-ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ!
  • 7 ВИП АМГ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гошето":

    @2 abe shto ne si spomnish drugariat Stanishev kak se podigravashe s vsichki kato vi sloji ministri turci be.
  • 8 До Енчо Енев

    0 0 Отговор
    Нямам представа за какво говориш.Завист,омраза,егоизъм,да сме единни !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! За какво всъщност става въпрос?!!!!!!!!!!!!