Last news in Fakti

8 Август, 2016 07:15 20 578 3

Продава се Lamborghini Diablo, притежавано от боксьора Джордж Форман

  • lamborghini-
  • diablo-
  • vt

Една от легендите в бокса със златен медал от олимпиада и два пъти световен шампион в тежка категория - Джордж Форман, се оказва и луд фен на автомобилите. Сега явно е дошло времето да се раздели с една от машините си и тя хич не е случайна. Всъщност това е може би най-истинския модел на разярения италиански бик, който някак си не остарява с времето - Diablo.

Автомобилът е създаден през 97-ма и е един от общо 400 произведени с добавката му VT - Viscous Traction, обозначаваща първите автомобили със задвижване на двата моста на компанията. Системата работи със заключване на двата диференциала, като то е разпределено с 25% за предния мост и 45% за задния. Благодарение на атмосферния 5.7-литров V12 с мощност от 499 коня и 580 нютонметра, това Diablo се е изстрелва от 0 до 100 за само 3.9 секунди и има максимална скорост от 328 км/ч. Трансмисията е добрата стара и безпроблемна ръчна с пет скорости.

На таблото са изписани небрежните 1907 мили или 3200 километра, а цената, за която се очаква да бъде продадена тази автомобилна класика, притежавана от култовия боксьор е между 285 и 325 хиляди долара. Търгът, на който ще се представи това Diadlo, ще се проведе в Монтерей и е организиран от Mecum Auctions.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Очаквах по-висока цена.
    Дано новият собственик я кара, вместо да я държи в гараж за повишаване на цената.
  • 2 случаен

    0 0 Отговор
    "Системата работи със заключване на двата диференциала, като то е разпределено с 25% за предния мост и 45% за задния". Интересно, до 100% има още 30. Къде се изгубиха!?

    Коментиран от #3

  • 3 Понко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "случаен":

    Образовай се малко и ще разбереш...