Last news in Fakti

19 Януари, 2016 10:48 1 928 1

Дрон вместо плашило

  • дрон-
  • плашило

Плашилата, които доскоро се използваха за разгонване на птиците по полето и в градината, вече имат нов заместник.Той е значително по-модерен и може да лети. Става дума за дрон, дело на компанията Bird-X, който е създаден именно с цел сплашване на птици. С помощта на специален звуков сигнал дронът, наречен ProHawk, имитира звуците на хищни птици.Това плаши изключително много летящите полски вредители. Апаратът е снабден с GPS, като предварително може да му бъде зададена определена траектория. Може да бъде управляван и ръчно, чрез дистанционно. На този етап не се казва каква е автономната работа на ProHawk, нито се споменава нещо за цената му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    0 0 Отговор
    както се вижда на снимката черна терористична вражеска армада ползва вероятно чрез нарочно вградени холограми произведен по д техен обемен контрол дрончето за проучване и нанасяне на тежки увреждания на дъното на тропосферния океан което те иначе не могат да намерят..Експерти да огледат заснети филми от високо над летящи дронове ..вижда се специфично усукване на пространството около летящите обекти..Съвет забранете тези опасни съоръжения вкл летящи..