Last news in Fakti

7 Ноември, 2017 10:17 4 867 3

Най-проходимият кемпер

  • ford f-750-
  • xv-hd-
  • кемпер

Производителят на кемпери, американската компания Earthroamer, представи един нов проект, който е направен на базата на огромния Ford F-750. От фирмата наричат иновацията XV-HD и заявяват, че това е най-проходимия дом на колела.

Кемперът е снабден със задно пневматично окачване, както и с независима ел.инсталация, захранваща се от слънчеви батерии. Цената на XV-HD е $1.5 млн. Жилищният модул е монтиран на мястото на товарната платформа на огромния пикап. Вътре има пълноценна кухня, всекидневна, спалня, баня и тоалетна.

Дължината на всъдеходния кемпер е 10 668 мм, широчината - 2 590 мм, а височината - 4 145 мм. Ъглите на атака на кемпера са 46 и 23, съответно на изкачване и спускане. Клиренсът пък е 305 мм. Earthroamer XV-HD е снабден с 6.7-литров дизелов мотор, който е V-образен осемцилиндров.

Мощността на агрегата е 335 конски сили, а максималният въртящ момент - 983 Нм. Този двигател работи съвместно с шестстепенна автоматична трансмисия и предава пиковия момент на четирите колела. Още нещо любопитно за XV-HD е, че той е снабден с хидравлична система за нивелиране на каросерията, както и с лебедка, издържаща на 15 тона усилие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Paca

    6 0 Отговор
    Точно това ми трябва, Радо. Само цената ме въздържа :( и пералнята машина, която изпъква над всичко.
  • 2 беден

    3 0 Отговор
    българинът дори пералнята в т'ва возило не може да си позволи!
  • 3 Дамян Станев

    2 1 Отговор
    Не е зле, но "най-проходим" вероятно може да се окаже невярно.
    https://fakti.bg/technozone/228067-nai-prohodimiat-ruski-kemper