Last news in Fakti

11 Септември, 2019 18:06 2 584 1

Geely инвестира $50 млн. в таксиметров дрон

  • geely-
  • volocopter-
  • дрон-
  • такси

Немската компания Volocopter обяви, че е получила допълнителни $50 млн. (€45.5 млн.) от китайския автопроизводител Geely за разработката на безпилотно летящо такси и организиране на производството му в Китай. Инвеститори в проекта са също Intel и Daimler.

В края на август Volocopter представи първия си таксиметров дрон VoloCity. Той може да превозва двама души на разстояние 35 км с максимална скорост 110 км/ч. Неотдавна апаратът бе изпробван на летище във Финландия.

Автономното въздушно такси има необичайна конструкция с 18 ротора. Схемата позволява значително намаляване на нивата на шума. VoloCity вече има сертификат за съответствие със стандартите на Европейската агенция по авиационна безопасност.

До края на годината таксиметровият дрон ще премине серия от публични тестове в Сингапур. В момента Volocopter е съсредоточила усилията си в създаването на необходимата инфраструктура, включително и специални площадки за излитане и кацане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    Както каза Мъск, инциденти с автономни коли са рядкост, но се случват, представете си тогава автономни дронове да летят над главите на хората и да стават инциденти, какво ще стане с хората на земята и кой ще носи отговрност за тях?