7 686 27

Си Ен Ен: Путин е най-могъщият човек

Информационният гигант излъчи филм, който анализира възхода на руския президент

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Американският телевизионен гигант Си Ен Ен показа преди няколко часа филма си за президента на Русия Владимир Путин. Автор на документалната лента, озаглавена „Най-могъщият човек в света", е журналистът Фарид Закария.

Във филма, който продължава около час, авторът анализира как Путин е успял да концентрира цялата власт в ръцете си.

„Той създаде т.нар. вертикалната власт, която се отличава от това, което сме виждали при другите големи народи. Както веднъж каза един от критиците му - големият руски шахматист Гари Каспаров - цялата структура на руската политическа власт лежи на един човек", посочва авторът на филма.

Закария отбелязва факта, че народът го е посрещнал положително, когато е поел поста от предшественика си Борис Елцин, както и че рейтингът му не спира да расте.

Журналистът разказва и версията си за „страха на руския държавен глава от народно въстание". За да бъде разбран Путин, трябва да бъде разбрана Русия. През последните 100 години тази страна преживя свалянето на царя, краха на демокрацията, великата депресия, Втората световна война, която отне живота на десетки милиони руснаци, тоталитарните зверства на Сталин, хаоса и корупцията при управлението на Борис Елцин.

„Путин отново направи Русия велика страна, което много прилича на плановете на Доналд Тръмп. Той обаче е доста по-уравновесен и прилича на играч на покер. Освен това, той е талантлив геополитик”, отбелязва авторът на документалния филм.

"Путин разбира Русия. Но също така той разбира и света. Той не е толкова глупав, че да нападне Америка или Европа директно. Той знае как да използва властта асиметрично с помощта на киберинструменти и дезинформация", отбелязва Закария.

"Путин знае как да използва уязвимостта на свободните общества с техните разногласия и раздори и незащитената им откритост. Той осъзнава колко крехки са Европейския съюз и НАТО и такива идеи като интеграцията и културното многообразие", допълва журналистът.

С други думи Владимир Путин ни разбира много добре. Въпросът е в това действително ли ние разбираме Владимир Путин, отбелязва в заключение авторът на филма, излъчен по Си Ен Ен.

В качеството си на експерти в „Най-могъщият човек в света” участват бившия американски министър на отбраната Робърт Гейтс, редакторът на „Ню Йоркър” Дейвид Ремик, както и журналистите Маша Хесен и Юлия Йоф.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ссс
  Отговор
  1 22:00  14.03.17
  чуда са кво да се изрежа по въпроса, ма ши дам възможност на путиноидите да са насладят на момента

  Коментиран от #5, #6, #21

 • 2 22:21  14.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • МАТРОСОВ
  Отговор
  3 22:26  14.03.17
  Добре управлява човекът, май по добре е президенско упрваление . Парламентарното управление е много тромово и не всеки народ става за парламентарна демокрация. За туй Ердоганя беше на курс при Путин, и сега ще го копира.
 • наблюдател
  Отговор
  4 22:28  14.03.17
  Трябва наистина да имаш сериозни качества за да съумееш да направиш от 13 икономика в света, каквато е Русия в момента, държава с всепризната Геополитическа тежест при решаването на Световните проблеми. А днес никой вече не може да игнорира Русия както доброжелателите и, така и враговете и.

 • 5 22:34  14.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • върл путиноид
  Отговор
  6 22:56  14.03.17

  До коментар #1 от "ссс":

  .@си колко си великодушен!
 • кроко
  Отговор
  7 23:13  14.03.17
  Най могъщ, грънци, проклетите американци пак лъжат ! Има ли някои дет да им вярва освен местните путиноидчетата ?

  Коментиран от #9, #22, #23

 • СОЮЗ
  Отговор
  8 23:21  14.03.17
  Казах ви!!! И Шейхове, и Принцове, и Канцлери,и Обонговци, и Кралици, и Императори всички на колене ще му лазите на Путин! Лицемерни гадове!!!
 • кроко
  Отговор
  9 23:25  14.03.17

  До коментар #7 от "кроко":

  И Тръмп им вярва, зат'ва нахока обанана, че Путин го е гърчил 8 години! Ако на краварчетат вие припарило докато пикаете, да знаете че може и да е от някоя венерическа болест, не бързайте да обвинявате Путин!!!
 • истина една
  Отговор
  10 05:58  15.03.17
  България президентска република Радев президент всички други аут да си търсят работа ако не се справи ставаме Московска област казах и реших.
 • Kcaniba
  Отговор
  11 06:53  15.03.17
  Русия е силата!!!
 • boticha
  Отговор
  12 09:01  15.03.17
  КАТ Русия няма втора,тъй могъща на света Тя е нашата упори,тя е нашата съдба!
 • българин
  Отговор
  13 09:03  15.03.17
  Бисмарк: "Знам много начини да изкарам руската мечка от бърлогата и, но за съжаление не знам ни един как да я върна обратно." Изводът е: Не дразнете руската мечка.
 • бившю
  Отговор
  14 09:03  15.03.17
  само като се сетя какви ги ръсеше тая присъствена форма наречена бивш президент по адрес на Путин.....
 • Гост
  Отговор
  15 09:04  15.03.17
  Мдаа, явно нощес путиноидите са имали мокри сънища! Честито!
 • onq s konq
  Отговор
  16 09:04  15.03.17
  Русия ше стане силна когато почне да прави коли като беенве което значи НИКОГА

  Коментиран от #17, #18

 • кроко
  Отговор
  17 09:12  15.03.17

  До коментар #16 от "onq s konq":

  Малеееей. БМВ., те един смартфон не могат да напраят, а ти за бмв говориш конче.....
 • до оня с коня
  Отговор
  18 09:15  15.03.17

  До коментар #16 от "onq s konq":

  Когато Т-34 беше в Берлин, май нямаше "беенвета"?!
 • Диди
  Отговор
  19 11:40  15.03.17
  Путин е най великият в света диктатор,а тези,които говорят,че се живеело по добре в президентска страна,идете в Русия,поживейте и после обсъждайте дали е по добре за България.
 • Кики
  Отговор
  20 13:12  15.03.17
  Не преиначавайте! Русия е от малкото страни, които произвеждат абсолютно всичко. Автомобили, компютри, смартфони над средно ниво. Има европейски страни с висок стандарт, които и това не произвеждат. За военната сила...тя е всеизвестна.
 • МЯУ МЯУ
  Отговор
  21 19:54  15.03.17

  До коментар #1 от "ссс":

  ТОКА НАПРАУ ТИ СПРЯ НАЛИ УГАСНА ТИ ЛАМБАТА ОСВЕТЯВАЩА НЕСЪЗНАТЕЛНОТО ТИ ПРОДАЖНО ЖИВУРКАНЕ.
 • мики
  Отговор
  22 20:44  15.03.17

  До коментар #7 от "кроко":

  Даа американците "ПАК ЛЪЖАТ"
 • мики
  Отговор
  23 20:45  15.03.17

  До коментар #7 от "кроко":

  Даа американците "ПАК ЛЪЖАТ"

 • мдааа
  Отговор
  24 23:11  16.03.17
  сигурно е така в лицето на путиноидите..........
 • Pадко
  Отговор
  25 18:39  20.04.17
  Наш бай Тошо беше по ЯК,
 • Карли
  Отговор
  26 19:16  22.04.17
  Във филма, който продължава около час, авторът анализира как Путин е успял да концентрира цялата власт в ръцете си. „Той създаде т.нар. вертикалната власт, която се отличава от това, което сме виждали при другите големи народи. Както веднъж каза един от критиците му - големият руски шахматист Гари Каспаров - цялата структура на руската политическа власт лежи на един човек", посочва авторът на филма. Закария отбелязва факта, че народът го е посрещнал положително, когато е поел поста от предшественика си Борис Елцин, както и че рейтингът му не спира да расте. Журналистът разказва и версията си за „страха на руския държавен глава от народно въстание". За да бъде разбран Путин, трябва да бъде разбрана Русия. През последните 100 години тази страна преживя свалянето на царя, краха на демокрацията, великата депресия, Втората световна война, която отне живота на десетки милиони руснаци, тоталитарните зверства на Сталин, хаоса и корупцията при управлението на Борис Елцин. „Путин отново направи Русия велика страна, което много прилича на плановете на Доналд Тръмп. Той обаче е доста по-уравновесен и прилича на играч на покер. Освен това, той е талантлив геополитик”, отбелязва авторът на документалния филм. "Путин разбира Русия. Но също така той разбира и света. Той не е толкова глупав, че да нападне Америка или Европа директно. Той знае как да използва властта асиметрично с помощта на киберинструменти и дезинформация", отбелязва Закария. "Путин знае как да изпо
 • Карли
  Отговор
  27 19:31  22.04.17
  „Путин отново направи Русия велика страна, което много прилича на плановете на Доналд Тръмп. Той обаче е доста по-уравновесен и прилича на играч на покер. Освен това, той е талантлив геополитик”, отбелязва авторът на документалния филм. "Путин разбира Русия. Но също така той разбира и света. Той не е толкова глупав, че да нападне Америка или Европа директно. Той знае как да използва властта асиметрично с помощта на киберинструменти и дезинформация", отбелязва Закария. "Путин знае как да използва уязвимостта на свободните общества с техните разногласия и раздори и незащитената им откритост. Той осъзнава колко крехки са Европейския съюз и НАТО и такива идеи като интеграцията и културното многообразие", допълва журналистът. С други думи Владимир Путин ни разбира много добре. Въпросът е в това действително ли ние разбираме Владимир Путин, отбелязва в заключение авторът на филма, излъчен по Си Ен Ен. В качеството си на експерти в „Най-могъщият човек в света” участват бившия американски министър на отбраната Робърт Гейтс, редакторът на „Ню Йоркър” Дейвид Ремик, както и журналистите Маша Хесен и Юлия Йоф. Същото преди две години го каза и друг евреин, само че един от най-големите в света ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ИНЖИНЕРИ -ХЕНРИ КИСИНДЖЪР -ПО ПОВОД НА УКРАИНСКАТА КРИЗА. САМО ЧЕ НЯМА КОЙ ДА ГО ЧУЕ, упрекна САЩ за намесата им в Украйна и им обясни и на Европейските лидери , че без Путин няма да решат кризата.

Напиши коментар:


Публикувай