1 761 0

Великобритания се готви за следващото унижение

Найджъл Фараж атакува Тереза Мей

Росен Стойчев

Великобритания трябва да се подготви за следващо унижение. Това заяви бившият лидер на британските националисти Найджъл Фараж, цитиран от Todayng.

Той е недоволен от това, че британският премиер Тереза Мей е приела условията за Brexit на ЕС.

“Сделката в Брюксел е добра новина за Тереза Мей, като сега можем да се придвижим към следващото унижение“, написа Фараж в Twitter.

От Европейската комисия обявиха, че на този етап е бил отбелязан достатъчен прогрес по преговорите с Великобритания. Вече всичко е готово за старта на втората част от преговорите.

Фараж беше един от най-големите поддръжници на излизането на Великобритания от ЕС. Той упрекна Мей, че просто не се е изтеглила от преговорите.

Националистът Стивън Улфи обяви, че също не е впечатлен от постигнатото в преговорите. Според него с постигнатите резултати, европейските граждани във Великобритания стават по-важни от британските. Той е е недоволен и от факта, че Великобритания ще изплати задълженията си в пълен размер през следващите две години.

Британското правителство се бори за приключване на първата фаза от преговорите. От там искат започване на търговските преговори по време на срещата на върха на ЕС в средата на декември.

Великобритания


Още по темата

 • Развод ще има!

  Развод ще има!

  Значителен прогрес беше постигнат на преговорите за Брекзит, съобщиха медиите на Острова. Британският премиер Тереза Мей и председателят на ...
  8.12.2017
  2 405
  4
 • Правата на гражданите на ЕС са гарантирани

  Правата на гражданите на ЕС са гарантирани

  Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей заяви, че постигнатото споразумение с Брюксел гарантира правата на близо три милиона граждани от ...
  8.12.2017
  866
  0
 • Туск: Най-голямото предизвикателство предстои

  Туск: Най-голямото предизвикателство предстои

  След като Европейската комисия оповести тази сутрин, че е постигнат достатъчен напредък в първата част от преговорите по оттеглянето на ...
  8.12.2017
  504
  0
 • Десетилетия ще плаща Великобритания на ЕС

  Десетилетия ще плаща Великобритания на ЕС

  Великобритания ще трябва да плаща на ЕС в течение на десетилетия според условията на споразумението за „развода“. Това прогнозира ...
  9.12.2017
  884
  2

Напиши коментар:


Публикувай