Last news in Fakti

8 Октомври, 2015 14:45 2 617 5

Toyota смали GT-86

  • toyota-
  • s-fr-
  • токио 2015

Малко спортно купе със задно предаване ще заеме нишата под GT-86 в гамата на Toyota. Прототипът S-FR ще бъде показан пред публика на салона в Токио в края на месеца, а серийната версия ще излезе на пазара през 2018 г.

"Малкото братче" на GT-86 има ретро дизайн, видимо повлиян от първия спортен модел на компанията Sports 800 от 1965 г. Отделни стилистични сходства с "баткото" обаче също не липсват. Прототипът е дълъг 3 990, широк 1 695 и висок 1 320 мм при междуосие от 2.48 метра.

Интериорът на новото японско купе се подчинява изцяло на принципите на минимализма, но с някои подчертано модерни щрихи като напълно цифровия приборен панел, стартовия бутон на двигателя и многофункционалния волан.

От Toyota обръщат специално внимание на скоростния лост на шестстепенната трансмисия, макар че не споменават никакви подробности за механиката на концепта. Засега японците изчерпват въпроса с общи фрази като "бързо ускорение", "оптимално разпределение на теглото между осите" и "отлична управляемост".

По непотвърдена информация серийната версия на S-FR ще получи 1.5-литров двигател с мощност 130 к.с. и ще цака конкуренцията с изключително привлекателна цена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Simeon

    0 0 Отговор
    Много се радвам като качвате повече снимки, така не трябва да ходим да търсим из други сайтове още. В последно време качвате по 1-2 снимки...
  • 2 той чо

    1 0 Отговор
    Малък злобен жълтък :)
    Добре са го барнали джапанезите и ще спечели сърцата на дамите и тийн феновете по света.
  • 3 киъхоил

    0 0 Отговор
    нема такава грозотия
  • 4 hienata

    0 0 Отговор
    Добре изглежда,а сигурно и ще върви добре, нали BMW са им в съдружие.Като гледам, нищо чудно това да се появи като новото BMW Z3. Определено кормилото си е BMW. Очаквам при баварците малко по-дълго торпедо и по- красива задница.
  • 5 мм84

    0 0 Отговор
    Много хубава и интелигентна концепция. Малък спортен двигател, ниска маса, задно предаване. Определено ще спечели сърцата на много хора. Чакаме да видим реализацията!