Last news in Fakti

23 Юни, 2021 09:18 6 378 11

Audi разкри кой ще е последния модел с двигател с вътрешно горене

  • audi-
  • audi q8-
  • q8

Той ще се произвежда до 2032 година 

Audi разкри кой ще е последния модел с двигател с вътрешно горене - 1
Снимки: Audi

Преди няколко дни от Audi разкриха, че спират с разработката на бензинови и дизелови мотори през 2026 година, като тогава ще се появи и последният модел с конвенционален двигател, но до момента не беше известно кой точно ще бъде той.

Audi разкри кой ще е последния модел с двигател с вътрешно горене

От Audi прецениха, че няма нужда да чакаме дотогава и решиха да разкрият кой точно ще е той, още преди да са започнали различните догадки. Очаква се през 2026 година да излезе новото поколение Audi Q8, което ще е последното Audi с бензинов или дизелов двигател, което ще може да си купите някога или поне такива са плановете.

Audi разкри кой ще е последния модел с двигател с вътрешно горене

Моделът ще бъде показан през 2026 година и ще остане на пазара до 2032 година, когато ще бъде заменен от идентичен по размери модел, но с изцяло електрическо задвижване. Най-вероятно около премиерата на Q8 ще видим и други обновени модели, но от Audi не разкриват кои точно ще са те.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    32 1 Отговор
    Боли ма у я, пари за нови коли нема.
  • 2 Е какво ни пука?

    23 1 Отговор
    Автомобилите, които ние ще си купуваме масово през 2032 година вече са произведени отдавна, а на някои екземпляри даже вече са навъртени по стотина хиляди километра от първите им собственици!
  • 3 😂😂😂

    28 1 Отговор
    Сигурно ще е 2 цилиндрво с 8 турбини и самоизключване на единия цилиндър на магистралата.
  • 4 И така до краят на Света

    8 1 Отговор
    лъжи за успокояване на инвевтиторите а до 26-тя ще кажеме че последният двг ще е през 36-та
  • 5 Алооо

    4 0 Отговор
    И кво праим сега? Ко ша караме у БГ. Най-после ще си напраим заводче за дизелчета. То 2032 е само след 10. Тук за 30 само дупки по асвалта праим. С електричка на 15 колко ли километра ще мина? А до тогава и АЕЦ Козлодуй може да го няма. Май ще въртим педа;ите като Флинстоун. Ха Ха!

    Коментиран от #6

  • 6 Нищо няма да караме, приятелю!

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алооо":

    Всички неща, които се правят по света напоследък целят точно това - да останат една шепа богоизбрани, които ще правят каквото си поискат, а всички останали ще бъдем просто стадо! Не коли да караме, ще се радваме, ако въобще има какво да ядем!

    Коментиран от #9

  • 7 Ваклин шпаклин

    2 0 Отговор
    За малко да се изненадаме.. много ясно, че най-големия камион до последно ще е с двигател.. ако правеха тирове - и след 2032 щеше да има с двигатели…
    Аз почвам да се чудя - ако 2030 вече има нужда само от половината от бензиностанциите .. кво ще стане с останалите - кооперации ?

    Коментиран от #8

  • 8 Не слагай каруцата пред коня

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ваклин шпаклин":

    Как пък точно реши че през 2030 година ще има нужда само от половината бензиностанции? Не прочете ли втория коментар? През 2030 година в България най-продаваните автомобили ще са произведените между 2015 и 2020 година. Тоест за тези произведените през 2032 година, ще дойде време да ги купуваме чак през 2045 година и ще ги караме поне до 2055 година. Чак след това ще започне да спада търсенето на горива в България, като евентуално ще спадне наполовина през 2065 година ама и това не е сигурно!
  • 9 Хо хо хо

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Нищо няма да караме, приятелю!":

    Нормално планетата не издържа такова натоварване.
  • 10 Край

    0 3 Отговор
    И който го купи ще е първи и последен собственик и ще има право да го кара по веднъж годината на парада на ретро коли.
    Директивата на началниците на света е ясна - Нула /0/ Зеро въглеродни емисии. Ще го разберат и у Перник и Ямбол ама по трудния начин след като дадат едни пари за ДВГ кола с която първоначално няма да им дават да влизат в центъра на града, после в цеия град а после въобще да я карат.

    Коментиран от #11

  • 11 Абсолютно си прав

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Край":

    Точно това ще стане. Само че пропусна да кажеш годината, а тя няма да е по-рано от 2050 година и то не в България. Иначе си прав!