Last news in Fakti

15 Декември, 2023 09:55 1 628 1

Toyota ограничава поръчките за някои модели в Япония

  • toyota-
  • land cruiser-
  • -
  • aqua-
  • япония-
  • alphard

Компанията наваксва производството от пандемията

Toyota ограничава поръчките за някои модели в Япония - 1

Toyota ограничава продажбата на няколко от популярните си модели в Япония поради постоянни производствени забавяния, които активно отстранява. Дилърите разкриха, че от средата на ноември Toyota вече не приема поръчки за Alphard. Освен това са спрени поръчките за Land Cruiser от серия 300, а от септември не се приемат нови поръчки за Aqua.

Nikkei Asia съобщи, че дилърските центрове в цялата страна вече изпитват въздействието на тези ограничения. Сред седемте месеца от април до октомври дилърите на Toyota са отбелязали увеличение на продажбите само в два месеца. Смята се, че три основни фактора допринасят за настоящата ситуация, пред която е изправена Toyota.

На първо място, има данни, че търсенето надхвърля производствения капацитет. В отговор на силното търсене на своите автомобили, автомобилният производител наскоро увеличи прогнозата си за вътрешното производство през фискалната 2023 г. с 90 000 единици, в сравнение с първоначалната оценка от 3,34 млн.

Второ, Toyota се бори със значителен брой неизпълнени поръчки. Въпреки значителния спад в производството поради недостига на чипове по време на пандемията от Ковид-19, Toyota продължи да приема поръчки, в резултат на което в един момент изоставането възлизаше на приблизително 1 милион автомобила.

Накрая, промени при каналите за продажба също играят роля. Преди 2020 г. дилърските центрове на Toyota в Япония бяха категоризирани в четири групи, всяка от които бе ограничена до продажбата на конкретни автомобили. Промените, въведени от 2020 г. насам, обаче позволяват закупуването на всеки модел на Toyota от всеки дилър. Според ръководител на дилърство тази промяна е предизвикала рязко нарастване на поръчките за някои популярни модели.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.