1 633 3

Оградата по границата ни е макет, прескачат я и продължават

Анатоли Стайков

Цялата ни работа покрай мигрантите е никаква, ние нищо не правим. Оградата на границата ни е макет на ограда, тя не може да ги спре”, заяви Мажд Алгафари в ефира на bTV.

При разговорите му с мигранти, влезли на територията на страната ни нелегално, той им задавал въпроса как са преминали през оградата. „Казват такива неща, за каквито и Бойко Борисов и цялото му правителство ще ги е срам да се погледнат в лицето. Слагали една стълба, прескачат и продължават. И това се води възпрепятстващо съоръжение”, поясни той.

По думите му в Харманли са настанени предимно младежи афганистанци под 18 години. „Това са престъпници, защото са влезли нелегално на територията на България”, смята Алгафари.

Условията в лагера били ужасни. Нито мигрантите имали хигиенни навици, нито държавата била осигурила условия за такива. Храната също била отвратителна, като я сравни с тази, която дава на кучето си. „За какво махнаха парите от 65 лв. на месец? Изхранването на бежанците на ден ни струва повече отколкото тези 65 лв. на месец”, допълни Алгафари.

„Това, което се случва в Харманли, ще продължава да се случва”, категоричен е той. По думите му лагерът трябва да е от изцяло затворен тип с камери и здрава ограда. „Влизаш в Харманли, подаваш молба за бежанец. Тя ще се разгледа, ако получиш статут – отключват ти вратата и казват „Заповядай, добре дошъл в Република България”. Като не ти дадат статут – самолетчето и обратно откъдето си дошъл”, допълни Алгафари.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 21:01  24.11.16
  Тя държавата ни стана макет, благодарение на партийните боклуци , рожби на БКП .
 • БАБА ГЕНА
  Отговор
  2 21:22  24.11.16
  А КАКВО СТАНА СЪС ДАДЕНИТЕ ЗА БЕЖАНЦИТЕ 160 000 000 ЛЕВА.ЗАЩО ДА НЯМАТ ТОГАВА УДОБСТВА ЗА ЛИЧНА ХИГИЕНА.ТЕЗИ ПАРИ НЕ БЯХА ЛИ ЗА ТЯХ,ИЛИ ЗА НЯКОЙ ДРУГ ...........
 • пенсионер
  Отговор
  3 17:52  27.11.16
  Бабо Гено парите които уж ЕС е отпуснал за бежанците 160000 лв. са при парите за коледните добавки При тези които получават заплата и пенсия чантажийте

Напиши коментар:


Публикувай