966 6

Петкова: Извършва се извънпланов ремонт на скъсаната геомембрана на Цанков камък

Планово се ремонтира коритото на река Гашня

Снимка: Министерство на енергетиката
Снимка: Министерство на енергетиката
Венцислав Михайлов

Искам ясно да заявя още веднъж – в момента се извършва извънпланов ремонт на геомембраната на яз. Цанков камък, който е за сметка на НЕК. Стойността на този ремонт е 80 хил. лева. Това каза в Ямбол пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която, заедно с премиера Бойко Борисов, инспектира изграждането на газопроводната отсечка Лозенец – Недялско.

Планово се ремонтира коритото на река Гашня, припомни още Петкова. Тя изрази надежда ремонтните дейности да приключат бързо и призова опозицията от БСП да не спекулира повече с тази информация.

Преди дни ГЕРБ внесе в прокуратурата сигнал за нарушения при изграждането на яз. Цанков камък. По данни от проверки на АДФИ, около 200 млн. лв. са изразходвани, без да бъдат обявявани обществени поръчки за това. Стойността на цялото съоръжение е 1 млрд.лв.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 16:45  17.08.17
  Ако имаше нещо противозаконно щяхме да разберем. Нали има съд и прокоратура. Ако нямаше и цареше безнаказаност "народа" щеше да протестира за това а не за затворени чалготеки и висок блок в София.................. Прост Народ!
 • Партиен другар
  Отговор
  2 16:46  17.08.17
  Другари, От ГЕРБ отново лъжат! Стената не се ремонтира, а тайно се минира, за да може да бъде взривена по-късно и да прехвърлят вината на другарката Нинова и Ахмед Доган Да кажем НЕ на тази лъжлива провокация.

  Коментиран от #4

 • 321
  Отговор
  3 17:03  17.08.17
  След като всяка подобна структура има минимум 10 години гаранционен срок, защо трябва да се ремонтира за сметка на НЕК? Няма ли някой нормален журнал в тази страна да попита сърдитата лелка от снимката?
 • Реалист
  Отговор
  4 17:27  17.08.17

  До коментар #2 от "Партиен другар":

  Хахахаха - кефи ме иронията... Личи си че си живял в социализЪма.
 • Ник
  Отговор
  5 17:54  17.08.17
  Чакай бе, онзи ден тази обясняваше как ремонта е планов! - Последно знае ли тази, ремонта какъв е? - Планов или извън планов! Въобще тая какво прави там не е много ясно!
 • гост
  Отговор
  6 17:58  17.08.17
  Такива инфраструктурни обекти трябва да са с много повече от 10г гаранция за сметка на изпълнителя. Това не е кола, а е неподвижна структура, която минава през много проектанти и изчисления, та извънпланови ремонти са изключени, камо ли за сметка на НЕК. Докога ще точат по този начин? На колко деца са отказали лечение, а тези 200млн ей така са раздадени?

Напиши коментар:


Публикувай