1 366 17

Радан Кънев: БСП да изхвърли Иво Христов

Мнозинството от тези хора са демократи и антиболшевики, лично те и семействата им - тежко пострадали по време на окупацията от същата Червена армия

Венцислав Михайлов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Изказването на проф. Христов е чутовен, многопластов скандал и - наред с всичко останало - поредно доказателство, че червените не могат да бъдат алтернатива никога, никому и на никаква цена. Това коментира в профила си във Фейсбук Радан Кънев.

Първо, то е безобразно оскърбление към паметта на хората, които с огромен риск за живота си, са се застъпили за сънародниците си от еврейски произход - свещеници, общественици, интелектуалци, политици, хиляди миряни и обикновени граждани.

(Мнозинството от тези хора са демократи и антиболшевики, лично те и семействата им - тежко пострадали по време на окупацията от същата Червена армия...)

Второ - то е гавра с чувствата и традициите на нашия народ. В цялата ни модерна история, огромното мнозинство от българския народ е било на страната на етническия и верски мир и против всяка форма на политическо насилие.

Трето - то е нечувана обида към мнозинството от българите днес. Нищо не може да оправдае определението “дебили” - и то за хора, които с основание се гордеят с доблестта и човечността на предците си. И отхвърлят наглото твърдение, че тази човечност е била конюнктурен продукт на войната между две безчовечни диктатури, на далечни бойни полета.

И последно, но може би най-важно: Тази обида произлиза от представител на традицията на агресивно малцинство, което се е опирало на насилието в цялата си история и никога не се е извинило, камо ли покаяло. Малцинство, което, опряно на диктаторски механизми и чужда военна сила, извърши и най-мащабното престъпление на етническа основа в българската история - срамния “Възродителен процес”. Престъпление, чийто тежки последици тегнат и до днес.

Надявам се българските “социалисти” незабавно да изхвърлят г-н Христов от групата си в парламента и да поискат оставката му като депутат. Присъствието му в сградата е срам за паметта на Димитър Пешев и още десетки достойни българи.

Надявам се, но знам, че няма да стане.

Защото са комунисти и безродници, а не “български социалисти”.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Банкя
  Отговор
  1 11:27  08.11.17
  Ей за първи път да кажеш нещо стойностно бай ..й!!!
 • Прометей
  Отговор
  2 11:43  08.11.17
  радка плитката да го д..а и да не се занимава с.......МЪЖКИ дела
 • стоян георгиев
  Отговор
  3 11:58  08.11.17
  без хора като кънев в българския парламент сме обречени на запазване на статуквото,а без дясна политическа формация ще бъдем бедни докато не открием огромно количество нефт или газ .няма как с убавци като христов да се случи нещо положително,а тяхната модификация в другите партии само доусложнява нещата.
 • Радо
  Отговор
  4 12:29  08.11.17
  Ми прав е за съжаление професорът за 80-те процента дебили,като събера гласувалите за ГЕРБ, БСП, и патриотите, излиза точно 80%.

  Коментиран от #8


 • Изи
  Отговор
  5 14:14  08.11.17
  Плачът на Радан ми прилича на крокодилски сълзи. Много патос, много нещо само и само да някой да ги забележи тия у десно, дето никога вече няма да влязат в парламента.
 • Жик так
  Отговор
  6 15:03  08.11.17
  Тоя пък Дълбокия защо се бърка в мъжките работи?
 • 1973
  Отговор
  7 15:45  08.11.17
  Кой е Радан Кънев? Кой го пита и защо какво му е мнението?!?
 • психолог
  Отговор
  8 16:07  08.11.17

  До коментар #4 от "Радо":

  В съвременната психология на развитието понятие "дебил" не съществува, защото се смята за дискриминиращо и обидно. Нарича се "умствена изостаналост" и се мери в степени. По това което си написал мисля, че си между първа и втора, но доста преди господин професора.

  Коментиран от #9, #10

 • Радо
  Отговор
  9 19:37  08.11.17

  До коментар #8 от "психолог":

  Благодаря за оценката все пак, колега!...Аз може да съм дебил/имбецил, но никога не съм гласувал за ГЕРБ, БСП, патриоти........, а тия, които гласуваха три пъти за хунтата, според мен със сигурност са пълни идиоти!!
 • Бат Саше
  Отговор
  10 20:22  08.11.17

  До коментар #8 от "психолог":

  Вземи си смени ника и не се мисли за психолог, че ти е много тъмна тази материя! Не се изаквай повече така, с тези компетентности. Жалко ако наистина упражняваш тази професия!
 • мнение
  Отговор
  11 20:26  08.11.17
  Е Радане ..народа ще реши кой да е в парламента, както реши къде е твоето место' затова нямаш право на мнение като обществена личност , а само като лично мнение от което никой не се интересува
 • Оня с коня
  Отговор
  12 21:17  08.11.17
  БСП е антибългарска организация, те даже не са партия, никога не са били. Това е организирана престъпна група. Не се учудвайте, че един от тях ни нарича дебили, това е така защото не ги докарахме на власт, ако и да избрахме президент назначен от резидента на КГБ в България ген. Решетников. Другия път ка то го срещна тоя в метрото ще го направя за смях, макар, че едвали ще посмее да се появи пред хората.
 • 13 21:44  08.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Све
  Отговор
  14 22:31  08.11.17

  До коментар #13 от "ИВЧО, ОТ МЕН ИМАШ - У Г З !":

  Изказването за 80% е за такива като теб. Ако си от Столипиново или Факултета, ти дължа извинение
 • ИВЕ, БОЛНИЧЪК СИ В ГЛАВАТА
  Отговор
  15 18:54  09.11.17
  КАКТО И ДЕКАНА НА ЮНИВЕРСИТЕТО. А СЕГА БСПето, ДА ТИ БЕРЕ ГАЙЛЕТО. КИТКА РОСНА ЛАВАНДУЛА, ПРОФЕСОР БИЛ И ГОЛЯМ ПРАЗ.
 • ВЪПРОСССС
  Отговор
  16 16:08  10.11.17
  Кой беше пък този Радан Кънев,и кой поиска той да се изказва.Нали се разпадна котилото ви бе г-н Кунев,опа Кънев.
 • реалист
  Отговор
  17 18:30  11.11.17
  Радане , московските подлоги като тоя псевдо професор никога няма да свършат . Те са си платена креатура на кремълкото ФСБ и се задействат по сигнал без дори и да се замислят . Те самите са си дебили ,не очаквай да разберат какво са направили.

Напиши коментар:


Публикувай